Fókuszban Hírek

Hatalmas átverés: Ryan Gosling helyett egy német szakács vette át az Arany Kamera-díjat

Egy német komikusduó találta ki a tréfát, a szervezők pedig gondolkodás nélkül belesétáltak a csapdába.

A Joko und Klaas nevű páros februárban létrehozott egy hamis PR-ügynökséget, majd azzal kereste meg a német Arany Kamera-díj zsűrijét, hogy amennyiben a Kaliforniai álom díjat nyer a gálán, garantálják, hogy azt személyesen Ryan Gosling fogja átvenni – írja a Guardian.

A páros elmondása szerint mindössze 90 másodpercre volt szükség, hogy a szervezők visszahívják őket. Külön emiatt létrehoztak egy új kategóriát, a Legjobb nemzetközi filmet.

A díjátadón aztán Gosling helyett egy müncheni szakács, Ludwig Lehner jelent meg, aki német akcentussal Jokonak és Klaasnak köszönte meg az elismerést.

A humoristák sikerként könyvelték el, ami történt. Az eseményt olyan sztárok nézték végig döbbent arccal, mint Nicole Kidman, Jane Fonda vagy Colin Farrell.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás. Újságíróként dolgozik több médiumnál. A Papírfény rovatot vezeti. gyongyosililla@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..