Hírek

Ryan Gosling kaszkadőr lesz a Deadpool 2 rendezőjének új filmjében

Ryan Gosling

A Deadpool 2. direktora ezúttal a kaszkadőrök világába kalauzol minket. David Leitch először dolgozik együtt a kétszeres Oscar-jelölt Goslinggal.

David Leitch rendező és Drew Pearce forgatókönyvíró korábban egy spinoffon, a Halálos iramban: Hobbs & Shaw című mozin dolgoztak együtt. Az eddig még cím nélküli kaszkadőrdrámában kapta a húzónév szerepét Ryan Gosling. A Universal Pictures gyártja a filmet, mely stúdió egy viharos, hétszámjegyű összegre szóló aukciót nyert meg, legyőzve a Netflixet, az MGM-et, a Sonyt és a Lionsgate-et – írja a Collider.

Bár a projektről úgy tartják, hogy a ’80-as évekbeli The Fall Guy tévésorozat mintáját követi, ha nem is egyenes adaptáció.

A produkció egyértelműen szerzői vallomás Leitch számára, aki maga is egykori kaszkadőr.

A másik híres „filmartistából” lett rendezővel, Chad Stahelskivel közösen rendezték a John Wicket. Leitch emellett még olyan darabokat jegyez, mint a Deadpool 2. és az Atomszőke.

Drive – Gázt!

Leitch így nyilatkozott a projektről: „Már régóta vonzódom a kaszkadőrök világához, sőt, még az egyetemen írtam egy forgatókönyvet egy fiatalemberről, aki Kanadába indul, hogy találkozzon kaszkadőr nagybátyjával. Olyan lenyűgöző munkának tűnik, és ezek a bátor férfiak és nők olyan kevés elismerést kapnak, különös tekintettel arra a tényre, hogy életüket és testüket a művészet kedvéért veszélyeztetik. Az Akadémia nem is tiszteli a mutatványokat végző embereket, és ezt nagyon igazságtalannak érzem.”

„Gosling az egyik kedvenc színészem, és már régóta láttam őt igazán nagyszerű alkotásban. 

Nem voltam Az első ember vagy a Szárnyas fejvadász 2049 rajongója, így Gosling a Kaliforniai álom óta nem igazán hatott meg, és alig várom, hogy visszatérjen csúcsformájába, mert tudom, hogy képes az igazi nagyságra” – folytatta a rendező.

Leitch jelenleg a Sony számára készít elő egy akciófilmet Bullet Train címmel, főszerepben Brad Pittel. Gosling Chris Evans társaságában a Russo testvérek thrillerén dolgozik. A Netflix jövő évi bemutatója a The Gray Man címet viseli.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.