Hírek

Ryan Murphy következő nagy dobása szeptemberben érkezik a Netflixre

A The Politican Ryan Murphy első Netflix részére gyártott sorozata, aminek részei szeptembertől válnak elérhetővé a szolgáltatásban.

Egyre gyakrabban röppennek fel hírek Ryan Murphy következő nagy dobásával, a The Politican című sorozattal kapcsolatban, ami az első gyümölcse lesz a tévés producer és a Netflix együttműködésének.

Korábban a szolgáltató visszautasíthatatlan ajánlatot tett Murphynek. Öt évre fizetendő 300 millió dollárt ajánlott, – ennyit soha nem fizettek még tévés producernek sehol. A szerződés értelmében Murphy júliusig marad a Foxnál, de utána átmegy a Netflixhez, derült ki a New York Times hasábjain.

Az új szerződés kizárólagos, hiába szerette volna magánál tartani a már a Disney-hez tartozó Fox a Kés/alatt, a Glee, az American Crime Story és az American Horror Story alkotóját, ha minden a tervek szerint halad, Murphy a július 1-jével életbe lépő szerződés értelmében csak a Netflixet szolgálja majd ötleteivel, ami többek között azt is jelenti, hogy az American Horror Story, az American Crime Story és a 9-1-1 is nélküle folytatódik, az általa kitalált Pose pedig nélküle indul majd el.

Az The Politician sötét tónusú komédia, aminek középpontjában Payton Hobart alakja áll, aki hétéves kora óta tudja, hogy egyszer majd ő lesz az Egyesült Államok elnöke. Ehhez először is a Saint Sebastian középiskola berkein belül kell összehangolnia a sikerhez vezető utat saját értékrendjével.

A sorozat stáblistáján olyan nevek szerepelnek, mint Ben Platt, Gwyneth Paltrow, Jessica Lange, Zoey Deutch, Lucy Boynton, Bob Balaban, David Corenswet, Julia Schlaepfer, Laura Dreyfuss, Theo Germaine, Rahne Jones és Benjamin Barrett. 

A The Politician részei szeptember 27-től válnak elérhetővé a szolgáltatásban.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya