Hírek

Ryan Murphy elfoglalt ember

Ryan Murphy felfedte, hogy számos projekt van a Netflixszel közös listáján az eddig nyilvánosságra hozott címeken túl. Az extravagáns alkotó menetrendje meghökkentően szoros, amin azonban az előzmények ismeretében valószínűleg kevesen lepődnek meg.

Korábban a Filmtekercsen is megjelent a hír, hogy a Netflix visszautasíthatatlan ajánlatot tett Ryan Murphynek: a tévés producer szerződésében rekordnak számító összeg szerepelt öt évre fizetendő 300 millió dollár. A streaming óriás úgy tűnik mindenképpen meg szerette volna szerezni magának a producert, aki a jelek szerint gőzerővel vetette bele magát a munkába.

A The Politican című zenés politikai széria lesz Murphy első Netflix részére gyártott sorozata, aminek a részei szeptember 27-én válnak elérhetővé a szolgáltatásban. Miközben a Száll a kakukk fészkére előzménysorozataként felfogható Ratched premierje február elejére várható.

ahogy a cím már utal rá, az utóbb említett sorozat középpontjában a Száll a kakukk fészkére főgonosza, az irányításmániás Ratched nővér alakja áll, aki még a csak szimuláló Jack Nicolson által alakított McMurphyből is emberi roncsot csinált a film során. A címszerepben Murphy egyik kedvenc színésznője, Sarah Paulson látható majd.

A két szériával kapcsolatban a megegyezés akkor született, amikor Murphy még a 20th Century Fox Televisionnél volt. Az első olyan projekt, ami a Netflixszel kötött masszív szerződés alá esik a Hollywood lesz, amivel kapcsolatban Murphy úgy fogalmazott, hogy egy szerelmes levél az álomgyár aranykorához. A sorozat központi alakját, egy meleg írót, Jeremy Pope alakítja majd, aki mellett többek között Patti LuPone és Holland Taylor tűnik majd fel a képernyőn.

A producer TIME-nak adott nyilatkozata szerint a listáján szerepel továbbá a Chorus Line tíz epizódos adaptációja Halstonról, ahol a designer szerepét Ewan McGregor kapta meg. Egy dokumentumfilm-sorozat Andy Warholról, illetve egy Marlene Dietrich projekt is, aminek főszerepében Jessica Lange lesz majd látható.

Miközben a The Prom című Broadway-adaptáció már előkészületi fázisban van. Az egy leszbikus tinédzser történetét feldolgozó vállalkozáshoz, aminek a premierjét 2020 őszére időzítik, eddig olyan nagy nevek csatlakoztak, mint Meryl Streep, Ariana Grande, Nicole Kidman, James Corden, Awkwafina, Keegan-Michael Key és Andrew Rannells.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com