Hírek

Ryan Murphy elfoglalt ember

Ryan Murphy felfedte, hogy számos projekt van a Netflixszel közös listáján az eddig nyilvánosságra hozott címeken túl. Az extravagáns alkotó menetrendje meghökkentően szoros, amin azonban az előzmények ismeretében valószínűleg kevesen lepődnek meg.

Korábban a Filmtekercsen is megjelent a hír, hogy a Netflix visszautasíthatatlan ajánlatot tett Ryan Murphynek: a tévés producer szerződésében rekordnak számító összeg szerepelt öt évre fizetendő 300 millió dollár. A streaming óriás úgy tűnik mindenképpen meg szerette volna szerezni magának a producert, aki a jelek szerint gőzerővel vetette bele magát a munkába.

A The Politican című zenés politikai széria lesz Murphy első Netflix részére gyártott sorozata, aminek a részei szeptember 27-én válnak elérhetővé a szolgáltatásban. Miközben a Száll a kakukk fészkére előzménysorozataként felfogható Ratched premierje február elejére várható.

ahogy a cím már utal rá, az utóbb említett sorozat középpontjában a Száll a kakukk fészkére főgonosza, az irányításmániás Ratched nővér alakja áll, aki még a csak szimuláló Jack Nicolson által alakított McMurphyből is emberi roncsot csinált a film során. A címszerepben Murphy egyik kedvenc színésznője, Sarah Paulson látható majd.

A két szériával kapcsolatban a megegyezés akkor született, amikor Murphy még a 20th Century Fox Televisionnél volt. Az első olyan projekt, ami a Netflixszel kötött masszív szerződés alá esik a Hollywood lesz, amivel kapcsolatban Murphy úgy fogalmazott, hogy egy szerelmes levél az álomgyár aranykorához. A sorozat központi alakját, egy meleg írót, Jeremy Pope alakítja majd, aki mellett többek között Patti LuPone és Holland Taylor tűnik majd fel a képernyőn.

A producer TIME-nak adott nyilatkozata szerint a listáján szerepel továbbá a Chorus Line tíz epizódos adaptációja Halstonról, ahol a designer szerepét Ewan McGregor kapta meg. Egy dokumentumfilm-sorozat Andy Warholról, illetve egy Marlene Dietrich projekt is, aminek főszerepében Jessica Lange lesz majd látható.

Miközben a The Prom című Broadway-adaptáció már előkészületi fázisban van. Az egy leszbikus tinédzser történetét feldolgozó vállalkozáshoz, aminek a premierjét 2020 őszére időzítik, eddig olyan nagy nevek csatlakoztak, mint Meryl Streep, Ariana Grande, Nicole Kidman, James Corden, Awkwafina, Keegan-Michael Key és Andrew Rannells.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya