Hírek

Ryan Reynolds legújabb agymenése – Pokémon Detective Pikachu előzetes

Ryan Reynolds ezúttal egy, a Deadpoolnál sokkal családiasabb lény bőrébe bújik, ez pedig nem más, mint Pikachu, a Pokémon Detective Pikachu című filmben.

A jól ismert japán rajzfilmsorozat ikonikus figurája, Pikachu (Ryan Reynolds) ugyanis nem elég, hogy villámokat szór és nagyon cukin tudja mondani, hogy Pika, Pika, valójában nyomozóként dolgozik és rendkívül választékosan képes beszélni – persze csak ha megértik. Az emberek nagy része azonban nem hallja Pikachu szavait, ez egyedül a 21 éves Tim Goodmannek (Justice Smith) sikerül, aki gyerekkorában pokémon kiképző akart lenni. Tim eltűnt apja, a kiváló detektív, Harry keresése közben találkozik össze a pokémonnal. Az egymás megértése okozta kezdeti sokkhatás után Pikachu és Tim összefognak, hogy kibogozzák a rejtélyt, s így a fiú apjának nyomára bukkanhassanak.

Az ügy Ryme City metropoliszának utcáira viszi őket, a városba, ahol pokémonok és emberek egymás mellett élnek.

Az előzetesben számos pokémon feltűnik Pikachu mellett, például Bulbasaur, Charizard vagy Clefairy. A Nintendo játékaként, majd később rajzfilmként ismertté vált Pokémon élőszereplős megfilmesítéséért a producerek régóta lobbiztak a japán cégnél, akik azonban az 1993-as Mario Bros. bukása miatt hajthatatlanok voltak. Ám a 2016-os nyár hatalmas Pokémon GO-őrülete végül meggyőzte a Nintendo vezetőségét, és eladták a Detective Pikachu című 2016-os játékuk megfilmesítési jogát.

Pokémon Detective Pikachu lesz az egyike 2019 három, videojáték tematikájú filmjeinek. A másik kettő az Angry Birds – A film folytatása, illetve a Sonic, The Hedgehog játék filmváltozata, melynek főszereplője egy szupergyors, kék színű, sün formájú figura. A Pokémon Detective Pikachut Rob Letterman rendezi, aki olyan animációs filmeket jegyez, mint a Cápamese vagy a Szörnyek az űrlények ellen. 

Ryan Reynolds és Justice Smith mellett a főbb szerepekben olyan színészek lesznek láthatóak, mint Bill Nighy, Suki Waterhouse vagy a Hatalmas kis hazugsásokból ismert Kathryn Newton.

 

Rakita Vivien

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya