Hírek

Ryan Reynolds szeretné feltárni Deadpool pánszexualitását a következő filmekben

„A Deadpool az a franchise, amiben csinálhatunk olyan dolgokat, amiket más szuperhősfilmekben nem.”

Ryan Reynolds azt reméli, a Deadpool-univerzumban több LMBTQ-karakter kaphat szerepet a jövőben. A színész a San Diegó-i Comic Conon beszélt a franchise jövőjéről és a főhős szexualitásáról, a Deadpool 2 Blu-ray megjelenése apropóján. A rendezvényen elmondta, szeretné, ha Deadpool és annak alteregója Wade Wilson, aki magát pánszexuálisként határozza meg, egyszer felfedezné szexualitásának ezen oldalát is a nagyvásznon.

„Határozottan úgy gondolom, ennek az univerzumnak hitelesen kell reprezentálnia a világot, amiben élünk” – kezdi a színész a válaszát egy biszexuális rajongó kérdésére, aki arra volt kíváncsi, szerepelni fog-e több meleg és biszexuális karakter a Deadpool-filmekben. „Az a nagyszerű, hogy a Deadpool franchise-ban csinálhatunk olyan dolgokat, amik más szuperhősfilmekben nem feltétlenül történhetnének meg. A melegek filmes reprezentációja olyan dolog, amiből szívesen látnék többet a franchise-ban, különösen Wade karakterén keresztül. A jövőben a személyiségének ezen aspektusát szeretnénk jobban kifejteni” – nyilatkozta Reynolds.

A Deadpool 2 már felvezetett egy meleg karaktert, Negasonic Teenage Warhead személyében, aki a filmben boldog párkapcsolatban él egy nővel. A szerepet játszó Brianna Hildebrandnek egyetlen kikötése volt a producerek felé, hogy a karakterek azonos nemű párkapcsolatát ne úgy mutassák be, mint valami „nagy dolgot”.

Deadpool a képregények világában a szexuális orientációját tekintve is rendhagyó figura, ő az első pánszexuális szuperhős, vagyis aki a nemet és a nemi irányultságot lényegtelennek érezve képes szexuális vonzódást, szerelmet érezni egy másik személy iránt.

A stúdió részéről előremutató és merész döntés volna feltárni a karakter szexualitásának ezen oldalát az idáig 1,5 milliárd dollárt fialó franchise-ban.

 

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com