Hírek

Saját filmfesztivállal ünnepli 10 éves fennállását a Marvel Studios

A fesztivál keretében IMAX formátumban vetítik le az eddigi 20 Marvel-filmet.

A Marvel Studios bejelentette, hogy filmfesztivált szervez fennállásának 10. évfordulója alkalmából. Augusztus 30. és szeptember 6. között mind a húsz eddigi filmjüket visszahozzák a mozikba IMAX-ben – írja a Variety.

A fesztiválon olyan filmeket is IMAX-ben láthat a közönség, amit korábban sosem, hiszen a 2008-as Vasember és A hihetetlen Hulk, illetve a 2011-es Amerika Kapitány: Az első bosszúálló idején még nem használták a formátumot. A tervek szerint időrendi sorrendben vetítik le a Marvel Cinematic Universe eddigi 20 filmjét az első öt napban, ezt pedig két tematikus nap követi majd az „eredet” és a „csapatok” témakörben. Szeptember 6-án pedig két, a rajongók által kiválasztott filmmel zárul az esemény.

„Tudtuk, hogy nagyszabású ünnepséget szeretnénk a Marvel Studios 10. születésnapján, és az IMAX-nál nincs nagyobb” – mondta Kevin Feige producer, a stúdió elnöke. „Ez egy elképesztő ünnepség lesz a rajongók számára. Egymás után nézhetik újra az összes filmet, és így igazán elmerülhetnek az univerzumban.”

A Marvel Entertainmentet 2009-ben vette meg a Disney 4 milliárd dollárért. A Marvel Cinematic Universe eddigi 20 filmje 6,85 millliárd dollárt termelt az USA-ban, 17,33 milliárd dollárt pedig világszerte. A Bosszúállók: Végtelen háború minden idők negyedik legnagyobb bevételét hozta össze világszerte (az Avatar, a Titanic és a Star Wars: Az ébredő Erő után), a Fekete Párduc pedig minden idők harmadik legnagyobb bevételét termelte hazai pályán.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya