Hírek

Saját filmfesztivállal ünnepli 10 éves fennállását a Marvel Studios

A fesztivál keretében IMAX formátumban vetítik le az eddigi 20 Marvel-filmet.

A Marvel Studios bejelentette, hogy filmfesztivált szervez fennállásának 10. évfordulója alkalmából. Augusztus 30. és szeptember 6. között mind a húsz eddigi filmjüket visszahozzák a mozikba IMAX-ben – írja a Variety.

A fesztiválon olyan filmeket is IMAX-ben láthat a közönség, amit korábban sosem, hiszen a 2008-as Vasember és A hihetetlen Hulk, illetve a 2011-es Amerika Kapitány: Az első bosszúálló idején még nem használták a formátumot. A tervek szerint időrendi sorrendben vetítik le a Marvel Cinematic Universe eddigi 20 filmjét az első öt napban, ezt pedig két tematikus nap követi majd az „eredet” és a „csapatok” témakörben. Szeptember 6-án pedig két, a rajongók által kiválasztott filmmel zárul az esemény.

„Tudtuk, hogy nagyszabású ünnepséget szeretnénk a Marvel Studios 10. születésnapján, és az IMAX-nál nincs nagyobb” – mondta Kevin Feige producer, a stúdió elnöke. „Ez egy elképesztő ünnepség lesz a rajongók számára. Egymás után nézhetik újra az összes filmet, és így igazán elmerülhetnek az univerzumban.”

A Marvel Entertainmentet 2009-ben vette meg a Disney 4 milliárd dollárért. A Marvel Cinematic Universe eddigi 20 filmje 6,85 millliárd dollárt termelt az USA-ban, 17,33 milliárd dollárt pedig világszerte. A Bosszúállók: Végtelen háború minden idők negyedik legnagyobb bevételét hozta össze világszerte (az Avatar, a Titanic és a Star Wars: Az ébredő Erő után), a Fekete Párduc pedig minden idők harmadik legnagyobb bevételét termelte hazai pályán.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com