Hírek

Saját, különálló Star Wars-filmet kaphat Yoda

A hosszú évek során nagyon sok találgatás volt arról, a Csillagok háborúja melyik szereplője kaphat egy különálló filmet, hogy jobban megismerhessük annak múltját. A rajongók leginkább Boba Fett történetét látnák szívesen nagy vásznon, ráadásul másfél éve még Joe Johnson (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, Farkasember) is azt nyilatkozta, hogy szívesen elkészítené a kultikus fejvadászról szóló mozit. Robert Rodriguez Han Solóban lát sok potenciált, hogy megfilmesítse az életét, de úgy tűnik, hogy Kathleen Kennedy producer és a LucasFilm a saját útjukat járják, s a több felmerült ötlet közül egy Yoda-filmmel kezdenék el a Star Wars-univerzum kibővítését.

A hollywoodi belső információiról híres Ain’t It Cool News című honlap a következőket írja: „Az első különálló film Yodára fog összpontosítani. A részletek még homályosak, de Kathleen Kennedy Star Wars-spinoffot készít.” Harry (az oldal tulajdonosa) ezen az állításon kívül sajnos nem tud semmilyen részletről beszámolni, és a kijelentés sem hivatalos egyelőre. Vajon az eredeti trilógiából vagy az új filmekből ismert Yodát láthatjuk majd? Esetleg életének egy másik pontját ismerhetjük meg?

Harry szintén pedzeget egy Jabba, a huttról szóló filmet is, amelyet „Lucas lebegtetett meg néhány cimborájának”. Ez egy készülő Han Solo-spinoff mellett még érdekesebb lehet.

Korábban hír volt arról, hogy Lawrence Kasdan (A birodalom visszavág, A jedi visszatér) és Simon Kinberg (X-Men – Az ellenállás vége, Sherlock Holmes) forgatókönyvírókat felkérték újabb Star Wars-filmek megírására, és könnyen lehet, hogy épp az első „mellékfilmként” megszülető Yoda-filmet fogják írni a nyolcadik és a kilencedik epizód helyett. A hetediket, ahogy azt a LucasFilm korábban megerősítette, Michael Arndt (Toy Story 3) írja.

Kasdan azért is tűnik ésszerű választásnak, mivel A birodalom visszavág alkotócsapatában ő volt az egyik, aki Yoda karakterét kitalálta. Kérdéses, hogy egy kevés ideig vásznon lévő mellékszereplő jól működhet-e fő karakterként.

A hetedik Star Wars (J.J. Abrams) leghamarabb 2015-ben kerülhet a mozikba, így ha valósnak bizonyul a Yoda spinoffjáról szóló hír, azt csak néhány évvel a hetedik epizód után láthatjuk.

UPDATE: Időközben a Disney elnöke, Bob Iger megerősítette az önálló filmek tervét, amelyek a trilógia részei között érkeznek majd, mindig más-más karakterrel a cselekmény középpontjában.

Avatar

Szűcs Tamás

Szűcs Tamás a Corvinus Egyetemen végzett kommunikáció szakot és az ELTE-n filmelmélet és -történet szakot. Korábban a Filmtekercs hírrovatának vezetője volt, jelenleg kommunikációs tanácsadó egy PR ügynökségnél. Specializációja Hollywood, a közel-keleti filmek, az amerikai talk showk és sitcomok.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya