Sajtóközlemény: Válaszol a Budapest Film a hvg.hu vádjaira

toldiSajnálattal tapasztaltuk, hogy a sajtóban olyan, a Budapest Film Zrt.-t érintő állítások jelentek meg, amelyek nem felelnek meg a valóságnak, és alkalmasak a cégünket rossz színben feltüntetni.

A hvg.hu oldal „Lefejezték Budapest két emblematikus artmoziját” c. cikke homályos forrásokra hivatkozva állítja, hogy a vállalat szerkezetében a napokban bejelentett változások „egy egységesebb moziüzemeltetés és műsorpolitika” kialakítását célozzák. A cikket számos médium utánközölte.

Szeretnénk tisztázni, hogy a Művész és Toldi mozik eddig is egy kézben, jelesül a Budapest Film Zrt. keretein belül működtek, ahogy a Puskin, a Tabán, sőt a nem art jellegű Corvin mozi is. A vállalat ennél fogva megalakulása óta egységes szellemiséget és műsorpolitikát képvisel. Ugyanakkor büszkék vagyunk rá, hogy ezen belül mindig külön hangsúlyt helyeztünk arra, hogy az egyes mozik megőrizzék sajátosságaikat, karakterüket.

Ez a politikánk a későbbiekben sem fog változni. Jól belátható érdekünk, hogy a közönség továbbra is minden helyszínen olyan filmkínálattal és egyéb programokkal találkozzon, amelyet eddig megszokott és megszeretett. Két középvezető menesztése egy nagyvállalat működésében aligha utalhat ennek ellenkezőjére.

Budapest Film Zrt.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Add Comment