Hírek

Újra a slágerlisták tetejére repítette a Saltburn ezt a fülbemászó dalt

Nagy szolgálatot tett Emerald Fennell rendező és a Saltburn című film a 2001-ben megjelent Murder on the Dancefloor című számnak.

Rengeteg esetben egy emlékezetesnek szánt filmes jelenetet egy jól felhasznált dal képes a legjobban aláhúzni. Az elmúlt hetek „botrányosnak mondott” filmjében, az Amazon Prime streamingen megtalálható Saltburnben Emerald Fennell rendezőnő változatos dallistát gyűjtött össze. Célja vélhetően a régi popslágerek újbóli felidézése volt amellett, hogy történetét is könnyedebbé és bizarrabbá tették az olyan számok, mint Flo Rida Low című slágere, valamint a Time to Pretend, az MGMT legendás szerzeménye.

A film fináléjában láthatja a néző Barry Keoghan meztelen táncjelenetét, amely alatt Sophie Ellis-Bextor 2001-ben debütált dala csendül fel. Több mint húsz évvel ezelőtt a Murder on the Dancefloor az Egyesült Királyság slágerlistáján a második helyig volt küzdötte fel magát, most pedig újra visszatért a lista tetejére, egészen pontosan a nyolcadik pozíción tanyázik. Emellett kiugróan megnőtt a videoklip YouTube-megtekintése (hatszoros napi megtekintés), valamint a szám Spotify-hallgatottsága is (340% az előző évhez képest).

„Imádom azt a dalt, ez volt az egyetlen, amivel lezárhattuk ezt a filmet”

– nyilatkozta a rendezőnő, akinek a Saltburn a második alkotása az Ígéretes fiatal nő után. Új művében egy fiatal férfit követhet nyomon a néző, aki egy fényűző arisztokrata családnál tölti a nyarat. A pihenés azonban nem lesz békés, és szép lassan felfordul mindenki élete. A filmet sokan kritizálják története és fordulatai miatt, míg mások a nyílt szexualitású jeleneteit vonják kérdőre. A Saltburn mindenesetre elég sok embert elért az elmúlt hetekben, és ezt a sláger visszatérése is bizonyítja.

„Egy sötét, őrült és szellemes utazás” – nyilatkozta Sophie Ellis-Bextor, a dal előadója – „Mikor a szám felcsendül, halljuk benne az édes popdallamokat, miközben odaszúr a szöveg. Szerencsés vagyok, hogy így meglepett egy régi barátom, ez a dal.”

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com