Hírek

Salvador Dalít alakítja Ben Kingsley – Jön a Dali Land

Mary Harron rendezésében az ikonikus szürrealista művész bőrébe bújik az Oscar-díjas Ben Kingsley. A Dali Land címen futó életrajzi alkotásban Tim Roth és Lesley Manville is szerepelnek – írja a Deadline.

Természetesen nem először készül életrajzi alkotás Salvador Dalíról. 2008-ban például Robert Pattinson játszotta el a szürrealizmus legjelentősebb művészét a filmvásznon (Lorca és Dali). Ezúttal Ben Kingsley bújik a megannyi képzőművészeti alkotást ránk hagyó ikon bőrébe. A Dali Land Dalí és felesége, Gala kapcsolatára összpontosít majd. Az alkotó múzsájaként is sokszor emlegetett asszonyt Lesley Manville formálja meg.

A történet New Yorkban és Párizsban játszódik, 1973-at írunk. Az eseményeket egy galéria asszisztens szemén át láthatja majd a néző, őt Frank Dillane alakítja. Míg a karakter igazi lelkesedéssel és ámulattal áll a munkája előtt, felkészülve rá, hogy a történelem egyik legnagyobb művésze mellett dolgozhasson, hamar rájön, hogy semmi nem az, aminek látszik. Titkok, intrikák, kétszínűség és őrület. A három szereplő mellett negyedikként Tim Rothot találjuk, aki Dalí legközelebbi barátját, Captain Moore-t alakítja.

Az impozáns szereplőgárdát Mary Harron rendezi, akitől korábban a Netflix Alias Grace című minisorozatát láthatta a hazai közönség. Harron a forgatókönyvírást is magára vállalta John C. Walsh oldalán.

Egyelőre premierdátumról nem beszélhetünk, de most, hogy összeálltak az alkotók, hamarosan kezdetét veheti a forgatás is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com