Hírek

Sam Mendes a tagok áldásával készít Beatles-filmet – méghozzá rögtön négyet

Beatles

Az Oscar-díjas Sam Mendes a tagok áldásával készít rögtön négy Beatles-filmet: egyet-egyet minden The Beatles-tag szemszögéből. Az Amerikai szépség, A fény birodalma, a Skyfall és a Spectre – A fantom visszatér rendezőjének filmjei 2027-re várhatók.

Paul McCartney, Ringo Starr, valamint a néhai John Lennon és George Harrison családja is áldását adta már a filmekre, melyekhez Mendes a zenei jogokat is megszerezte: ez az első olyan forgatókönyv alapján készülő produkció, amelyhez a The Beatles és az Apple Corps biztosítja a teljes körű biográfiai és zenei szerzői jogokat. A zenekarhoz kapcsolódva készült már több alkotás is: az olyan filmek, mint a Beatlemania: The Movie, a John and Yoko: A Love Story, John Lennon – A fiatal évek, az Across the Universe – Csak a szerelem kell vagy a Yesterday csak néhány a több játékfilm közül, melyek a Beatlesről szólnak vagy a zenekar zenéi ihlették.

A filmeket a Sony Pictures és Mendes Neal Street produkciós cége gyártja. Hogy a filmek egyszerre vagy egyámás után jelennek-e meg, egyelőre nem tudni – de az Sony azt ígéri, hogy idén még erre is fény derül.

A The Beatlest mindmáig a legnagyobb brit együttesként emlegetik, melynek dalainak zömét Lennon és McCartney írta. Töretlen népszerűségükre élő bizonyíték, hogy tavaly 50 évvel a zenekar felbomlása után jelent meg az együttes „utolsó dala”, amely azonnal a brit slágerlisták élére ugrott. A Now and Then című szám demóját eredetileg John Lennon vette fel az 1970-es években, ezt öntötte az együttes még két életben lévő tagja, Paul McCartney és Ringo Starr végső formába.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com