Hírek

Sam Raimi A mágus című bábhorrorból készít adaptációt

Az 1978-as A mágus (Magic) című Richard Attenborough-film egyik főszereplője Anthony Hopkins volt. Idén Sam Raimi veszi kézbe a hasbeszélő bábművész történetét.

A mágus című 1978-as horrorfilm egy gonosz bábról szól Anthony Hopkins főszereplésével. A legendás rendező, Sam Raimi újraforgatja a filmet – jelentette be Roy Lee producer a nemrég megjelent Post Mortem című podcastban, ahol Mick Garrisszal beszélgetett. Roy Lee elmondta, hogy Sam Raimi szerette az eredeti filmet és a William Goldman által írt könyvet is. Az eredeti filmet Richard Attenborough rendezte Goldman forgatókönyve alapján. A kultikus film Hopkins és Ann-Margret főszereplésével egy hasbeszélő művész történetét mesélte el, akinek gyilkos bábuja megpróbálja tönkretenni kettőjük szerelmi életét. A film nem hozott nagy anyagi sikert, amikor 1978 novemberében bemutatták a mozikban, aztán az évek múlásával kultikus darabbá nőtte ki magát.

Valószínűleg Sam Raimi a legalkalmasabb A mágus adaptációjának elkészítéséhez.

“Kevés az ehhez hasonló karrier, ami ennyire sokszínű, változatos, mégis nagyon hangsúlyos, jellegzetes stílussal és attitűddel rendelkezik, amit Sam Raimi magáénak mondhat.” – írta Szabó Kristóf a rendezőről készült portrécikkben.

A mágus tervezett remake-jének íróját még nem tették nyilvánossá, így a potenciálisan szereplő színészek nevét sem. De amíg várjuk az új filmet, érdekemes lehet újranézni az 1978-as eredeti alkotást, vagy annak egykori előzetesét:

Sam Raimiről legutóbb a 65 című filmje kapcsán hallhattunk, amelyben többek között Adam Driver is szerepet kapott. A 65 eredeti forgatókönyvből készül és a horror-thriller és természetfeletti határain lavírozik. Driver egy ópiumfüggőt alakít, aki teljesen elvesztette az irányítást az elméje felett egy katasztrófa után. Mindkét film izgalmasnak ígérkezik, kíváncsian várjuk Sam Raimi legújabb borzongásait!

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!