Hírek

A Tortúra és a Számkivetett keveréke: Sam Raimi újra horrort rendez

Utoljára 2013-ban rendezett filmet a horrorjairól és Pókember-trilógiájáról ismert Sam Raimi. Ez hamarosan megváltozik.

Újra a Columbia Picturesnél forgat Sam Raimi a 2007-es Pókember 3. után. Az 59 éves rendező, aki olyan kultfilmekkel terelgette a horrorzsánert, mint a Gonosz halott vagy a Pokolba taszítva, újra visszatér ehhez a műfajhoz. A jó ideje inkább producerként ténykedő Raimi elhozta nekünk azóta a Vaksötétet, a Prédát, a Poltergeist– és Gonosz halott-feldolgozásokat, de önmagát mellőzte a direktori székből.

Így a 2013-as Óz, a hatalmas című Disney-film után rendezhet ismét.

Itt jön a fekete leves! Mark Swift és Damian Shannon forgatókönyvírók ötletét viszi majd vászonra. Az úriemberek eddigi munkái közt a Freddy vs. Jason, a Péntek 13-remake és a Baywatch állnak. Bár nyilván ez még nem jelenti azt, hogy ne lennének képesek rácáfolni korábbi „érdemeikre”, hiszen elmondásuk alapján a Tortúra és a Számkivetett keresztezése lenne a történetük. Egy lakatlan szigeten egy fanatikus rajongó társaságában? Akár még működhet is.

Sam Raimi

A Columbia villámgyorsan le is csapott az ötletre, hogy ezt mindenképpen náluk filmesítsék meg. Premierdátummal és egyéb részletekkel azonban nem szolgáltak.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya