Hírek

Samara ismét támad – A körök előzetes

korok Újabb folytatást kap A kör című ikonikus horrorfilm, most pedig már előzetest is láthatunk a októberben érkező alkotáshoz. A borzasztó frappánsan A körök elnevezést kapó darabot ezúttal F. Javier Gutiérrez rendezi.

Az eredeti A kör (Ringu) ugyebár egy 1998-as Hideo Nakata írta és rendezte alkotás, amelyet 2002-ben készített el újra Gore Verbinski Naomi Watts főszereplésével. A hollywoodi alkotás 3 évre rá, 2005-ben folytatást kapott (A kör 2), azóta azonban nem sokat lehetett hallani a 2000-es évek egyik legmeghatározóbb horrorfilmjéről. Egészen mostanáig.

A körök címmel ugyanis folytatódik a kútból és tévéből kimászó Samara története, aki ezúttal is egy videó kapcsán rémiszti halálra az embereket. Hogy miért hiszi bárki is azt, hogy van még ötlet és erő ebben a történetben, azt személy szerint nem értem, főleg, hogy az előzetes alapján a film gyakorlatilag egy az egyben leköveti az első filmet. Egy nő megnézi a videót, aztán megcsörren a telefon. Mindent megtesz, hogy kiderítse a történetet egy kútba dobott lányról, miközben egyre furcsább és félelmetesebb dolgok történnek vele.

Bár azt meg kell hagyni, hogy ígér néhány változást a harmadik film. A körök lényegesen gusztustalanabbnak tűnik, miközben a CGI jócskán komolytalanná teszi a történetet, az első alkotással való nagy mértékű, már-már nevetséges hasonlóság pedig kissé parodisztikussá változtatja a látottakat. De az se nagy segítség, hogy az előzetes két és fél percén keresztül szinte végig hallgathatjuk, ahogy valaki a ‘seven days’ szavakat suttogja megállás nélkül.

A filmet az az F. Javier Gutiérrez rendezi, aki Brasil című rövidfilmjével sorra nyerte a díjakat, igaz eddig csak egy nagyjátékfilm fűződik a nevéhez (Tres días). Laura Wiggings, Aimee Teegarden és Johnny Galecki a főszerepekben.

A körök októberben érkezik a hazai mozikba.

(Az IMDb oldalán A körök, míg egyes oldalakon Körök címmel fut az alkotás.)

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com