Hírek

Samuel L. Jackson visszatér Furyként a legújabb Marvel sorozatban

Úgy tűnik, végre ismét központi szerepet kap a legendás Samuel L. Jackson által megformált Nick Fury a már készülő Marvel sorozatban. 

Jó hír a Nick Furyt utóbbi időben hiányoló Marvel-rajongók számára: Samuel L. Jackson ismét felveszi ikonikus fekete szemkötőjét. A Collider szerint a színész rábólintott a legújabb Marvel sorozatra, ami a Disney Pluson lesz elérhető. A spekulációk szerint remélhető, hogy Fury lesz az egyik főbb szereplője a még cím nélkül futó produkciónak. Többet egyelőre nem tudni, kivéve, hogy a Mr. Robot sorozatot jegyző Kyle Bradstreet lesz  a show írója és producere is egyben.

Samuel L. Jackson volt az egyik első olyan világsztár, aki igent mondott az akkor még gyerekcipőben járó MCU produkciókra.

Az első filmek fontos alakjaként Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. igazgatója később az ügynökség felbomlásával és az univerzum szuperhőseinek bővítésével inkább kisebb, vissza-visszatérő szereplővé vált. Még a S.H.I.E.L.D ügynökei című spin-off sorozatban is csak párszor tűnt fel. Kivétel persze a 2019-es Marvel Kapitányamiben Brie Larson mellett Jackson 25 évvel visszafiatalítva parádézhatott Furyként.

Érdekes tény, hogy ez a Marvel sorozat lesz Samuel L. Jackson első rendszeres televíziós szerepe. Az elismert színész eddig ugyanis főként színpadon és filmekben csillogtatta meg tehetségét. A ’90-es évek elején tett szert ismertségre, egyik legnépszerűbb alakítását az 1994-es kultikus Ponyvaregényben nyújtotta. Quentin Tarantinóval azóta többször is dolgozott együtt (Django elszabadul, Aljas nyolcas), ezen kívül karrierje során a Die Hardban és a korai Star Wars filmekben is szerepelt.

A még csak előkészületek alatt álló Marvel produkció nem az egyetlen MCU sorozat, ami nemsokára a képernyőnkre kerül. A Sólyom és Tél katonája és a Tim Hiddleston főszereplésével beharangozott Loki várhatóan 2021-ben debütálnak majd.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com