Hírek

Sandmanből sosem elég: máris elérhető két bónusz epizód a Netflix egyik legnézettebb sorozatához

A Neil Gaiman képregénye alapján készült Netflix-széria elképesztő számokat hoz, augusztus 5-ei debütálása óta több országban – köztük nálunk is – stabilan a TOP10-ben helyezkedik el a Sandman. Nem csoda, hogy a streamingóriás úgy döntött, bónuszepizódokkal rukkol elő.

Ezeket pedig tegnap óta már meg is nézhetjük. Az összesen 64 perces két új rész a Dream of Thousand Cats és a Calliope. Előbbbi azért is rendhagyó, mert animációs rövidfilmről van szó, amely ráadásul vegyes technikával készült. A történet nem kevéssé kreatív: egy sziámi macska szemszögéből mutatja be az emberi zsarnokságot, aki miután egy gyilkosság szemtanúja volt, elvesztette a hitét az emberiségben. A részt Hisko Hulsing rendezte, aki korábban a lenyűgöző látványvilággal büszkélkedő animációs sci-fi sorozaton, az Undoneon dolgozott – írta a Collider. Így nyilatkozott az epizódról:

„Arra törekedtünk, hogy a Dream of Thousand Cats animációs változata annyira elbűvölő és hipnotikus legyen, amennyire csak lehet. Keveredik benne a klasszikus 2D-s animáció és az olajfestmények vizualitása.”

A másik történet, a Calliope egy frusztrált íróról szól, aki bestsellere után képtelen megírni könyve második részét. Ezért alkut köt egy entitással, hogy visszanyerje kreativitását. A Calliope főszereplője Melissanthi Mahut (Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története), mellette szerepel Arthur Darvill (A holnap legendái), Kevin Harvey (Hidden), Amita Suman (Ackley Bridge) és Derek Jacobi (Gladiátor) szerepel. A részt Louise Hooper rendezi. Sem az ő, sem pedig az első bónusz epizódért felelős Hisko Hulsing számára nem ismeretlen a Sandman: a sorozat tizedik részét ketten együtt rendezték.

A két részhez az előzetes itt megtekinthető:

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!