Hírek

Sára Sándor fotóiból nyílt kiállítás

Az absztrakt fotókat 1959-ben készítette az idén 85 éves Sára Sándor.

Sára Sándor Kossuth-díjas filmrendező, a nemzet művésze fotóiból nyílt kiállítás hétfő este a Pesti Vigadóban. A kiállítás apropóját az adja, hogy Sára Sándor november 28-án ünnepli 85. születésnapját.

A tárlat megnyitója előtt a rendező elmondta: a kiállításon az 1959-ben készült absztrakt fotóiból látható válogatás. Sára Sándor azt mondta, a rendezvény számára leginkább találkozás azon kevesekkel, „akik még vannak” a korosztályából.

Az ünnepségen levetítették az 1968-ban forgatott Feldobott kő című első nagyjátékfilmjének digitálisan felújított változatát. November 28-án pedig 1978-as történelmi filmdrámáját, a 80 huszárt is láthatja a közönség a Pesti Vigadóban.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya