Hírek

Sasból farkas?

TaronEgertonA Kingsman – A titkos szolgálat-ban híressé vált Taron Egerton új mozijában egy híresen ügyetlen angol olimpikont alakít: az Eddie, a sas megtörtént esetet dolgoz fel, egy Eddie Edwards nevű sportolóról szól.

A férfi síugró volt, de alig próbálta a síelést, folyton elesett, mégis ő volt az, aki először képviselte a sportágban Nagy-Britanniát olimpián. 1988-ban Calgaryban indult a 70 és 90 méteres ugrásban és mindkettőben utolsóként végzett – mégis nemzeti hős lett.

A filmet Dexter Fletcher rendezi, a producer Egerton felfedezője, a Kingsman rendezője, Matthew Vaughn, és főszerepet játszik benne Hugh Jackman valamint Christopher Walken is.

Az Eddie, a sas pedig egy másik állathoz vezetheti el a fiatal színészt: egy farkashoz.

Hugh Jackman ugyanis azt tervezi, hogy felhagy a farkassággal: a Farkas 3. része után szeretné abbahagyni az állandó gyúrást, éhezést és a kötelező szivarozást. Egy ideig arról szóltak a hírek, hogy Tom Hardy lehet az utódja, mostanában egyre többen gyanakszanak Taron Egertonra.

– Nagy X-Men-rajongó vagyok, az igaz – nyilatkozta Egerton. – De nem tudom, hogy elég nagy darab vagyok-e a szerephez. És a szakállam sem nő rendesen: vékony és ritka. Az Eddie, a sas forgatásán megbámultam párszor Hugh Jackman izmait: a muszklija nagyobb, mint a fejem. Nem lenne könnyű a nyomdokaiba lépni, de azért beszéltem már vele a dologról. Remélem, nem hitte azt, hogy viccelek.

Eddie, a sas (Eddie the Eagle) hazai bemutató: 2016. március.