Hírek

A Saul fiát is meg akarták idézni a Trónok harca írói

Nyilvánosságra hozták a Trónok harca utolsó évadjának forgatókönyvét, és meglepő módon a Saul fia is említést kapott benne.

A Trónok harca egykori rajongói ismét szurkálhatják a sorozatot, vagy jót nevethetnek rajta, mert az előkerült szkriptek néhol igen viccesek, más esetben röhejesek. David Benioff és D.B. Weiss bizonyosan humorosnak tartottak olyan említéseket, mint amikor Arya megkérdezi testvéreitől, „Mi van Westerostól nyugatra?”, Jon és Sansa pedig képtelenek válaszolni. A szerzők a forgatókönyvben egy narrációs mondattal toldották meg a jelenetet.

„Mindketten megbuktak földrajzból.”

Emellett arra is fény derült, hogy eredetileg Drogon nem is próbálta a torkából előtörő lángokkal olvadt martalékká varázsolni a Vastrónt. Sőt, ő eredetileg a falat célozta, és a szúrós szék csupán útban volt. A végső verziónál ezt nyilvánvalóan megváltoztatták, de ezek a húzások újabb érveket adnak a felháborodott nézők kezébe, akik szerint a „rossz írók” kifejezésre Weiss és Benioff kell legyen az elsődleges találat.

Kis magyar büszkeség lehet, hogy a finálé első perceinek ábrázolását kifejezetten a Saul fia inspirálta. Az íróduó magában a forgatókönyvben is megemlítik, hogy mikor Tyrion bejárja Királyvár romjait, szándékosan az arcán kell tartani a kamerát, csakúgy, ahogy Nemes László tette holokausztfilmje esetében.

A Trónok harcával kapcsolatos felháborodások hamarosan visszatérhetnek, mikor elérkeznek az Emmy-díjak, ahol a sorozat rekordmennyiségű jelölést söpört be.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com