Hírek

Scarlett Johansson első sorozatszerepére készül, de a Just Cause sztorija nem ismeretlen számára

Lucy Scarlett Johansson

A Just Cause korábbi adaptációjához már volt köze a színésznőnek, Scarlett Johansson ezúttal viszont a sorozat főszereplője lesz.

A Fekete Özvegy az Amazon Prime Videóra cserélte a Marvel moziuniverzumot, hiszen

Scarlett Johansson lesz a főszereplője a Just Cause tévésorozatnak.

A Deadline értesülései szerint Johansson nemcsak főszereplője, de executive producere is lesz a John Katzenbach könyvéből készülő thriller szériának. (Nem összekeverendő az ugyanezen a címen futó videójáték-sorozattal!)

A könyv főszereplője Matt Cowart, egy miamii újságíró, a sorozatban viszont a főhős Madison „Madi” Cowart lesz (Johansson). Madi feladatául kapja, hogy riportot készítsen egy elítélt utolsó napjairól a halálsoron.

A Just Cause regényt egyszer már filmre vitték, 1995-ben jelent meg az Egy igaz ügy magyar címet viselő film Arne Glimcher rendezésében. A thrillerben szerepel Sean Connery, Laurence Fishburne, Ed Harris és Scarlet Johansson is. Igen, ugyanaz a színésznő, aki a sorozatadaptáció főszerepét kapta,

szerepelt a 95-ös adaptációban is – ez volt mindjárt a második filmszerepe.

Scarlett Johanssonnak ez a limitált széria lesz az első nagy szerepe kisképernyőn, korábban kizárólag moziban láthattuk. A 2021-ben megjelent Fekete Özvegy önálló filmmel (és egy kisebb botránnyal) végleg elköszönt Natasha Romanoff szerepétől és az MCU-tól. A színésznőt 2020-ban két kategóriában is Oscar-díjra nominálták. A Házassági történetért a legjobb női főszereplőnek járó, míg Jojo Nyusziért a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscarra jelölték.

A New York-i születésű színésznő soron következő filmjei között találjuk az Artemis Projectet, amiben Channing Tatummal közösen szerepel. Wes Anderson következő filmje, az Asteroid City már az utómunka fázisában jár, amiben a színésznő a neves sztárgárda részét képezi. A filmben szerepel még Margot Robbie, Tom Hanks, Edward Norton, Willem Dafoe, Tilda Swinton, Steve Carrell, Bryan Cranston és Adrien Brody is.

Johansson ráadásul a filmszerepek mellett rendezői debütálására is készül. A Daddio főszereplői Dakota Johnson és Sean Penn lesznek, a film alapjául pedig az azonos című színdarab szolgál.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com