Hírek

Scarlett Johansson maga alatt vágja a fát őszinteségével

Ezúttal Woody Allen mellett állt ki Scarlett Johansson. A PR-osa pedig valószínűleg a falat kaparja. Hogy lesz ebből Oscar-díj?

Nem túl kifizetődő Hollywoodban az őszinteség. A kétes ügyek, vitatott személyek melletti kiállás sokszor egyet jelent a halálos ítélettel a közvélemény szemében – Scarlett Johansson azonban több ilyet is megúszott már, de ezúttal is képes volt arccal a falnak menni csupán azért, mert nem ködösített valódi véleménye kapcsán.

Scarlett Johansson több filmben is együtt dolgozott Woody Allennel. A Match Point, a Füles és a Vicky Cristina Barcelona után azt gondolhattuk, hogy egy új múzsát talált benne a rendező, ám később eltávolodtak egymástól és 2008 óta nem készítettek közös filmet. Ez viszont nem jelenti azt, hogy Johansson elhatárolódna a rendezőtől – ahogy azt többen megtették az elmúlt hónapokban –, sőt egyenesen kiáll mellette.

„Imádom Woodyt. Hiszek neki, és bármikor együtt dolgoznék vele újra.”

– nyilatkozta a színésznő a Hollywood Reporternek tett interjújában. Woody Allen személye a #metoo ébredése után újból vitatottá vált a nevelt lánya, Dylan Farrow szexuális zaklatási vádjai miatt. A közvélemény pedig afelé hajlik, hogy a világhírű rendező kompromittáló személy, hiába ítéltek az eljárások során Woody javára.

Woody Allen és Scarlett Johansson a Füles című filmben

„Amikor tudok, szívesen találkozom Woodyval, és nagyon sokat beszéltem vele erről a témáról. Nyíltak és egyenesek voltunk egymással: ő tartja, hogy ártatlan, én pedig hiszek neki” – folytatta Johansson. Ez pedig nemzetközi össztüzet jelent Scarlett számára, hiszen a vádlottnak hinni nem korrelál a korszellemmel. A saját véleményéhez való hűség pedig az Oscar-díjat is veszélyeztetheti számára, hiszen a Marriage Story című drámában nyújtott alakításáért van esélye minimum egy jelölésre. És tudjuk, Hollywood mennyire pofára jelölget… ha nem járnak a kedvében, megharagszik.

Johansson már korábban is kihúzta a gyufát a közvéleménynél, mikor a Páncélba zárt szellem kapcsán egy eredetileg japán karaktert formált meg. Legutóbb pedig egy készülő filmjénél alakított volna transzneműt – ott azt kifogásolták, hogy miért nem transznemű színésznek adják a szerepet a világ egyik legkeresettebb színésznője helyett. A film a felháborodások miatt valószínűleg el sem készül.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés