Hírek

Sci-fi animációs koprodukciót támogat a Nemzeti Filmintézet

John Vardar vs. a Galaxis

Szűkített keretről döntött március 31-ei ülésén a Nemzeti Filmintézet. A legnagyobb összeget az elsőfilmes animációs rendező John Vardar vs. a Galaxis című terve kapta.

77,7 millió forint gyártási támogatást ítélt meg a Nemzeti Filmintézet (NFI) a John Vardar vs. a Galaxis című macedón-magyar-horvát-bolgár családi animációs mozifilm gyártására – tudtuk meg a szervezet közleményéből. A film egy szerencsétlen plázás mikulásról szól, „akit rabul ejt egy nárcisztikus robot, és az univerzum leghatalmasabb fegyverét John fejében rejti el. Ettől kezdve bármi, amit John kimond, valósággá válik, és ezzel kezdetét veszi egy óriási galaktikus kaland, ami romantikában, humorban és izgalmakban egyaránt bővelkedik” – írja a film sillabusza.

A film rendezője a macedón Goce Cvetanovski, aki eddig animációs rövidfilmeket készített. Magyarországi koproducere Konrád Éva, az Umatik nevű hazai animációs stúdió vezetője.

Ez a cég gyártotta a Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja című filmet is, amiről kollégánk lesújtó kritikát közölt.

A Nemzeti Filmintézet ezen kívül többnyire forgatókönyv-fejlesztésre ítélt támogatást. 1 millió forint jutott a Guerilla rendezőjének, Kárpáti György Mór Tűz című forgatókönyvének fejlesztésére. Rajta kívül különböző összegeket nyert még Miklya Anna, Kis-Szabó Márk és Szente Vajk, illetve Csurgó Csaba forgatókönyv-terve, valamint a MOME évfordulós rendezvénye, a Moholy 125.

A közlemény szerint az NFI most tudatosan dönt kevesebb kifizetésről, hogy a veszélyhelyzet után megnövelt összeggel tudja támogatni a felmerülő terveket.

Borítókép: John Vardar vs. a Galaxis © Umatik

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..