Hírek

Sci-fi, halott csaj, bundáskenyér – Videó a ZANOX forgatásáról

Leforgott Baranyi Benő első mozifilmje, a Zanox – Kockázatok és mellékhatások című romantikus sci-fi. A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készülő alkotás időutazással, műfaji sokszínűséggel, influenszer szereplőkkel és a werkvideó alapján humorral is kecsegtet.

Nyáron ért véget ért véget Baranyi Benő, a Bújócska és Anja című rövidfilmjeiért számos díjjal kitüntetett rendező első mozifilmje, a Zanox – Kockázatok és mellékhatások forgatása. A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készülő romantikus sci-fi egy vidéki iparvárosban zajló gyógyszerkísérlet körül bonyolódik, melyben egy 18 éves fiú véletlenül szert tesz az időutazás képességére. „A Zanox műfaji alapokon nyugszik, ugyanakkor feszegeti is a határokat, hogy élvezetesen térjen el ezektől.” – árulta el a rendező. 

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A 19 napos forgatás jelentős része a fővárostól távol, Dunaújvárosban és Komlón zajlott, majd a munkálatok utolsó szakaszában az alkotók Budapestre érkeztek, ahol egy  bulijelenettel zárták a film felvételeit. A Zanox operatőre Gajdics Dávid, vágója Kis André. 

A főszerepeket a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem színművészeti szakán idén diplomázott Bálint Előd, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Erdős Lili alakítja. „Az egész országban, de még az országhatáron túli magyar nyelvű színészképzéseken is szétnéztünk a színitanodáktól az egyetemi szintű képzésekig, hogy megtaláljuk a Zanox 18 éves főhőseit, ami járványidőszakban egy nagyon nehézkes és hosszú folyamat volt. De az alakításukat látva megérte a felkutatásukba fektetett energia, és biztos vagyok benne, hogy a Zanox-on kívül is fogunk még róluk hallani.” – nyilatkozta a film rendezője, Baranyi Benő. Itt láthatjuk őket egy rövid werkvideó erejéig:

A további szerepekben többek között Hatházi András, Sólyom Katalin, Máhr Ágnes, Dráfi Mátyás, Vasvári Emese, Danis Lídia, Hozák Kevin, Radvánszki Ronett, Vilmányi Benett láthatóak. Kisebb szerepekben influenszerek is felbukkannak, többek között Már Megint Kitty, Vasvári Vivien, Molnár Péter Miklós (MPM Varieté) és Egs (Dodzsem klub). 

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások a Salamandra Film gyártásában, Romwalter Judit és a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készül, producerei Gyurin Zsuzsi és Molnár Dániel, az utómunka koordinációját Oskó-Szabó Csaba koproducer, a marketinget Sümeghy Claudia executive producer segíti. 

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások bemutatóját 2022-re tervezik az alkotók.

(Forrás: NFI)

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés