Hírek

Scorsese Jesse Plemonsra cserélte DiCapriot a Killers of the Flower Moon című filmjében

Mindössze két napja írtuk meg a hírt, miszerint Jesse Plemons mégsem tudja elvállalni a főszerepet Jordan Peele készülő horrorfilmjében egyéb filmes munkáira hivatkozva. Kissé meglepő volt a hír – elvégre Jordan Peele-ről van szó –, ám miután kiderült, hogy egy Scorsese-film főszerepe áll a háttérben, már mindent értünk.

Egy olyan filmről van szó ráadásul, ami a rendezőnek már hosszú évek óta szívügye, és amelynek legfőbb szerepeiben nem meglepő módon a rendező két kedvenc színészét, Robert De Nirot és Leonardo DiCapriot látjuk majd. És aztán most jött a hír, hogy

ugyan valóban benne lesznek a filmben, de meglepő módon egyikük sem a főszerepben.

Jesse Plemons a Breaking Badben, a Fargoban, az Éjszakai játékban, Steven Spielberg A Pentagon titkai című filmjében, valamint a tavalyi A befejezésen gondolkozomban és a pár napja megjelent Judas and the Black Messiah-ban láthattuk. Scorsese-vel a Killers of the Flower Moon lesz a második közös munkája – az első alkalom Az Írben volt, amelyben Plemons egy mellékszerepet játszott.

A film David Grann Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI című dokumentumregénye alapján készül. A történet 1920-ban játszódik. Tom White (Jesse Plemons) FBI ügynök az Oklahomában élő Osage indiánok ellen elkövetett gyilkosságsorozattal foglalkozik. A törzs tagjai rossz minőségű földek birtokosai voltak – ám egy nap kiderült, hogy e földek alatt hatalmas, elképesztő értékű olajmezők rejlenek. Ezt követően kezdődött meg a földet birtokló indiánok legyilkolása. Ahogyan Scorsese korábban nyilatkozott a megtörtént eseményekről: „…ekkoriban sokkal valószínűbb volt, hogy valaki börtönbe megy egy kutya, mint egy indián meggyilkolásáért.”

Scorsese és az ő „múzsái”, és persze Jesse Plemons tehát (újfent) egy igazán súlyos témával áll elő. Hogy a Killers of the Flower Moon pontosan mikor érkezik, egyelőre nem tudni, csak azt, hogy valamikor 2022-ben.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.