Hírek

Scorsese szerint a Marvel filmek „nem filmek”

Nem nézem őket. Megpróbáltam. De ez nem mozi.

Scorsese egyértelműen kinyilvánította a véleményét a Disney (és azon belül Marvel) gigasikerű képregényfilmjeiről, amikor nemrég az Empire magazin kérdezte – írja az IndieWire.

Őszintén, a legtöbb, amit mondhatok róluk, akármennyire is jól össze vannak rakva, olyan színészekkel, akik megtesznek minden tőlük telhetőt – hogy ezek mégis vidámparkok. Nem pedig mozifilmek, amiben emberi lények érzelmi és lelki tapasztalatokat próbálnak átadni más emberi lényeknek” – mondta Scorsese.

Scorsese könnyen beszél, mert épp az egekbe dicsérte a kritika a The Irishman new yorki bemutatója nyomán. A film holtbiztos Oscar-esélyes a színészek, a rendező és a Legjobb film díjára, mondják, akik látták. Eközben a Disney/Marvel gépezet is beindult: Oscar-kampányba kezdenek a Bosszúállók: Végjáték számára, ami ezen a ponton a filmtörténet legnagyobb bevételű alkotása.

A Filmtekercsben megoszlanak a vélemények – én magam eléggé egyetértek Scorsesével, de mégis megnézem a Marvel-filmeket, jórészt a látvány miatt. Te hogy vagy velük: össze lehet hasonlítani például egy Amerika Kapitányt és A téglát? Hát a Végtelen háborút és a Taxisofőrt? Vagy mindenki menjen szépen vissza a saját terepasztalára játszani?

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..