Hírek

A Doctor Strange rendezője készíti a Fantasztikus labirintus folytatását

david bowie fantasztikus labirintus

Jim Henson ’80-as évekbeli klasszikusa, a Fantasztikus labirintus folytatást kap, ráadásul az utóbbi évek egyik legsikeresebb horrorrendezőjétől – derítette ki a Deadline.

Scott Derricksont választották ki a Fantasztikus labirintus folytatásához, melyet a TriStar Picturesnek készít. A forgatókönyvet a relatíve tapasztalatlan Maggie Levin írja, akinek eddigi munkái többnyire periféria szorult rövidfilmek voltak – legnagyobb dobása a Hulu horrorantológiája, az Into the Dark egy része.

Derricksont általában horrorfilmjeiről ismerik, nevéhez fűződik a Sinister, az Ördögűzés Emily Rose üdvéért és a Távozz tőlem, Sátán! Legnagyobb anyagi sikere a Marvelhez kötődik, a Doctor Strange első részét vezényelte le – a második részre azonban nem tér vissza „kreatív nézeteltérések miatt”, helyét szintén egy úttörő horrorendező Sam Raimi (Gonosz halott, Pokolba taszítva) vette át.

Az 1986-ban megjelent eredeti főszerepében David Bowie-t és Jennifer Connelly-t találjuk. A film kultstátuszt vívott ki magának: mai napig rendeznek belőle vetítéseket, a rajongók pedig beöltözős bálokat tartanak. A Fantasztikus labirintus lehengerlő, bábanimációval és díszletekkel teli látványvilágát Jim Hensonnak köszönhettük.

Az elhunyt alkotónak nem ez az egyetlen klasszikusa, amit napjainkban is felidéznek: A sötét kristály – Az ellenállás kora című bábfilm tavaly debütált a Netflixen.

Most azonban a mozikon a sor, hogy visszahozzák a ’80-as évek sötétebb és izgalmasabb hangulatú gyerekfilmjeinek varázsát. Jim Henson fennmaradt hozzátartozói, Lisa Henson és Brian Henson (utóbbi a szörnyű Haláli bábjátékért is felelt) producerként működnek közre a projekten.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com