Hírek

Sean Bean nem hajlandó meghalni

sean_bean
Sean Bean (fotó: generacionyoung.com)

Sean Bean a színész, akinek a karaktere mindig meghal – eddig és ne tovább!

Mára már szinte közhellyé vált, hogy Sean Bean minden filmben és sorozatban meghal – idő előtt távozva olyan nagy volumenű franchise-okból mint a Trónok harca vagy A gyűrűk ura. Erről a meglehetősen furcsa, de mindenképpen emlékezetes karrierről már több videomontázs készült. A brit színész nemzetközi karrierje az Aranyszem című James Bond-mozival kezdődött, amelyben ő volt a gonosz, aki természetesen meghal. Ezután aztán nem volt megállás, a dolog pillanatok alatt eszkalálódott.

A színész most, a Sun magazinnak adott interjúban beszél erről a kéretlen helyzetről. Bean elmondása szerint amikor már szinte ikonikus szintre lépett a „Sean Bean megint meghal” mizéria, a stúdiók már célirányosan így ajánlottak neki szerepeket. Hogy ezeket rendre elutasította, nem az volt az oka, hogy több időt tölthessen a vásznon, hanem hogy elkerülje a kiszámíthatóságot.

„Nemet mondtam ezekre. Mindenki tudta, hogy ha benne vagyok, az a karakter meg fog halni. Ennek véget kellett vetni, hisz az már az élvezhetőség rovására ment volna.”

– meséli Bean, de persze Hollywood nem adta be olyan könnyen a derekát, és többen alkudozni kezdtek, hogy fenntartsák a színész által vágyott nézői izgalmat. „Mit szólsz hozzá, ha csak csúnyán megsebesítünk?” – tették fel a kérdést, ami már elfogadható volt Beannek, amíg a karakter nem minden esetben hal meg.

Summa summarum, így halt meg egy poén, és így él tovább „Schrödinger Sean Beanje”. Meg kell nézned a mozit, hogy megtudd, kinyírják-e benne Beant.

Avatar

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya