Hírek

Sean Penn az ukrán fronton forgat, David Lynch videóban üzent Putyinnak

Sean-Penn-Ukrajna-dokumentumfilm

Sean Penn Ukrajnában forgat dokumentumfilmet az orosz támadásról, David Lynch pedig a rá jellemző videós formátumban üzent a világnak, de legfőképpen az orosz elnöknek.

„Mr. Putyin, ha nem enged, hiszem, hogy ez lesz a legszörnyűbb hiba az emberiség számára” – mondta az éppen Ukrajnában tartózkodó Sean Penn (Licorice Pizza, Flag Day). Tegnap Facebook oldalunkon tettük közzé, hogy Sean Penn Ukrajnában tartózkodik és dokumentumfilmet forgat az orosz invázióról.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

„Zelenszkij elnök és az ukrán nép a bátorság történelmi szimbólumaként emelkedett fel” – folytatja a színész-filmkészítő. „Ukrajna a demokrácia lándzsájának hegye. Ha magára hagyjuk, Amerika lelke elveszett.”

A Variety szerint Penn meglátogatta az elnök irodáját és beszélt a miniszterelnökhelyettessel, Irina Verescsukkal is. Az elnöki hivatal közleményben emelte ki az Oscar-díjas színész jelenlétét és üdvözölte, hogy Penn „elmondja a világnak az igazságot országunk orosz inváziójáról.”

Sean Penn politikusok mellett újságírókkal és az ukrán hadsereg tagjaival is beszélt.

Sean Penn dokumentumfilmje miatt legutóbb novemberben utazott Ukrajnába. Készülve a forgatásra már akkor az ország katonai egységeinél tett látogatást. Penn korábban sem állt távol a humanitárius céloktól. Nonprofit szervezete, a Community Organized Relief Effort (CORE) a haiti földrengés után alakult 2010-ben. A szervezet a koronavírus elleni vakcina és tesztek terjesztésében is részt vett. Egyelőre nem tudni Penn dokumentumfilmjét mikor láthatja a közönség.

Szintén a Variety szemlézte, hogy az utóbbi időben különös időjárásjelentéseivel YouTube hírességgé váló David Lynch (Twin Peaks) is üzent Putyinnak a videómegosztó oldalon keresztül. „Nem az ukránok támadták meg az országodat. Te támadtad meg az ő országukat.” A rendező érzelemdús videójában a nemzetközi barátságok kiépítését szorgalmazta és hangsúlyozta, mindenkinek együtt kell működnie ahhoz, hogy abbamaradjon az abszurd helyzet.

„Minden halál és rombolás vissza fog térni és meglátogat téged. A nagy képet nézve, amiben mindannyian benne vagyunk, végtelen idő áll rendelkezésre, élet után élet, hogy learasd azt, amit most elvetettél” – üzent az orosz elnöknek Lynch.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
1 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés