Hírek

Sean Penn az ukrán fronton forgat, David Lynch videóban üzent Putyinnak

Sean-Penn-Ukrajna-dokumentumfilm

Sean Penn Ukrajnában forgat dokumentumfilmet az orosz támadásról, David Lynch pedig a rá jellemző videós formátumban üzent a világnak, de legfőképpen az orosz elnöknek.

„Mr. Putyin, ha nem enged, hiszem, hogy ez lesz a legszörnyűbb hiba az emberiség számára” – mondta az éppen Ukrajnában tartózkodó Sean Penn (Licorice Pizza, Flag Day). Tegnap Facebook oldalunkon tettük közzé, hogy Sean Penn Ukrajnában tartózkodik és dokumentumfilmet forgat az orosz invázióról.

„Zelenszkij elnök és az ukrán nép a bátorság történelmi szimbólumaként emelkedett fel” – folytatja a színész-filmkészítő. „Ukrajna a demokrácia lándzsájának hegye. Ha magára hagyjuk, Amerika lelke elveszett.”

A Variety szerint Penn meglátogatta az elnök irodáját és beszélt a miniszterelnökhelyettessel, Irina Verescsukkal is. Az elnöki hivatal közleményben emelte ki az Oscar-díjas színész jelenlétét és üdvözölte, hogy Penn „elmondja a világnak az igazságot országunk orosz inváziójáról.”

Sean Penn politikusok mellett újságírókkal és az ukrán hadsereg tagjaival is beszélt.

Sean Penn dokumentumfilmje miatt legutóbb novemberben utazott Ukrajnába. Készülve a forgatásra már akkor az ország katonai egységeinél tett látogatást. Penn korábban sem állt távol a humanitárius céloktól. Nonprofit szervezete, a Community Organized Relief Effort (CORE) a haiti földrengés után alakult 2010-ben. A szervezet a koronavírus elleni vakcina és tesztek terjesztésében is részt vett. Egyelőre nem tudni Penn dokumentumfilmjét mikor láthatja a közönség.

Szintén a Variety szemlézte, hogy az utóbbi időben különös időjárásjelentéseivel YouTube hírességgé váló David Lynch (Twin Peaks) is üzent Putyinnak a videómegosztó oldalon keresztül. „Nem az ukránok támadták meg az országodat. Te támadtad meg az ő országukat.” A rendező érzelemdús videójában a nemzetközi barátságok kiépítését szorgalmazta és hangsúlyozta, mindenkinek együtt kell működnie ahhoz, hogy abbamaradjon az abszurd helyzet.

„Minden halál és rombolás vissza fog térni és meglátogat téged. A nagy képet nézve, amiben mindannyian benne vagyunk, végtelen idő áll rendelkezésre, élet után élet, hogy learasd azt, amit most elvetettél” – üzent az orosz elnöknek Lynch.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com