Hírek

Sean Penn beolvasztja Oscarját, ha Zelenszkij nem szerepelhet a gálán

Sean-Penn-Ukrajna-dokumentumfilm

Bojkottra szólított fel Sean Penn és ultimátumot is adott az Akadémiának. A Titokzatos folyó és a Milk folyékony halmazállapotú címeit egy óriási aranytócsa követi?

Évek óta megy a panaszkodás azzal kapcsolatban, hogy az Oscar-díjátadó, mely a filmek ünnepe kellene, hogy legyen, rendszeresen egy politikai platformmá válik, ahol a díjazottak nagy kijelentéseket tesznek a saját meggyőződésük mentén. Míg többnyire a „woke” kultúra kisebbség- és nőkompenzációs tevékenysége, valamint a környezetvédelem és a Demokrata Párt melletti kiállás miatt szoktak kiakadni, egy valós háborús helyzetről való tudósítás már más alapokon nyugszik.

Az Oscar-díjátadó magyar idő szerint március 28. hétfő hajnalban zajlik majd.

Napokkal ezelőtt már köröztek a pletykák, hogy Volodimir Zelenszkij, a jelenleg ostrom alatt álló Ukrajna elnöke is valamilyen formában felbukkanna a rendezvényen, és egy újabb platformon hívja fel a figyelmet az oroszok kíméletlen inváziójára. Voltak nyílt támogatói az ötletnek: az ízléses humoráról kevésbé ismert Amy Schumer egy talk-showban jelezte, hogy szerinte ez segítene az ottani helyzeten, sőt, még pár viccet is rejt tarsolyában is a szituációval kapcsolatban.

Sean Penn jelenleg Ukrajnában forgat dokumentumfilmet a háborúról, így a CNN egyik hírműsorában jelentkezett be, hogy beszéljen arról, reméli, Zelenszkij helyet kap az Oscar-műsorban. Amennyiben ez nem történik meg, és ez a szervezők döntése volt, mikor hazatér, beolvasztja saját, megérdemelt Oscar-szobrait, hogy így adjon még nagyobb médiafigyelmet a Kelet-Európai válságnak és szembe helyezkedjen az Akadémiával. Penn bojkottra is invitálja a résztvevőket, amennyiben Ukrajna elnöke nem szerepel a programban.

A színész 2004-ben és 2009-ben vehetett át szobrokat a Legjobb színész kategóriában a Titokzatos folyó, valamint a Milk című filmekben nyújtott alakítása miatt.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com