Hírek

Segítség: a pasim elkapta a vírust és amnéziás lett! – Little Fish előzetes

Az Olivia Cooke és Jack O’Connell főszereplésével készült Little Fish címet viselő romantikus sci-fiben a járvány fő tünete az emlékezetvesztés.

Nem kellett sokáig várni, míg az első járvány témájú filmek elkezdtek kigördülni a megihletett filmkészítők kezei közül. Kérdés ugyan, kinek van kedve kikapcsolódásként maszkot viselő, karanténozó embereket bámulni a képernyőn. A Little Fish védelmében szólva meg kell jegyezni, hogy itt inkább egy sorsszerű véletlenről van szó. Az Indiewire szerint a filmet jóval a COVID-19 kitörése előtt leforgatták, szóval akár jóslatként is tekinthetünk rá. A sors iróniája, hogy bemutatása pont egy járvány miatt maradt el.

A Little Fish egy fiatal szerelmespár történetét meséli el, akiket súlyosan érint a kitört járvány.

Jude (Jack O’Connell) elkapta a vírust, aminek legfőbb tünete az emlékezetvesztés. Újdonsült feleségének, Emmának (Olivia Cooke) meg kell birkóznia a tudattal, hogy lehet, egy nap férje úgy ébred fel, hogy nem ismeri fel őt. Kettejük kapcsolata veszélybe kerül, s Jude és Emma megpróbálják a múltat ébren tartva közös jövőjüket építeni.

Az előzetes alapján egy szépen megkomponált és erős színészi játékkal megtámogatott filmre számíthatunk. Olivia Cooke-ra az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni című tini indie filmben nyújtott alakításáért figyeltünk fel először. Azóta a Telivérek és Az élet maga filmekben láthattuk. Jack O’Connell pedig a Rendíthetetlennel vált keresett sztárrá, és emellett olyan alkotásokban szerepelt, mint a Kristen Stewart vezette Seberg vagy a Trial by Fire. A Little Fish-t a független filmes Chad Hartigan rendezi.

A Little Fish megjelenése 2021. február 5-én várható.

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés