Hírek

Semmi sem áll most már annak útjába, hogy a Disney felvásárolja a Foxot

A Comcast globális telekommunikációs vállalat bejelentette, hogy lemond a 21th Century Fox médiaportfóliójáról és kizárólag az európai televíziós óriás, a Sky felvásárlására összpontosít.

A társaság döntése egyúttal a Disneyvel a Fox filmgyártó részlegéért és stúdiókapacitása megszerzéséért folytatott versengés végét is jelenti. A Disney ugyanis a múlt hónapban 71 milliárd dollárra emelte vételi ajánlatát, míg a Fox maradt a médiaportfólióért korábban kínált 65 milliárd dolláros ajánlatnál. Brian Roberts, a Comcast vezérigazgatója bejelentette: cége a jövőben sem kíván újabb vételi ajánlatot tenni a Fox szórakoztatóipari részlegére.

A Disney várhatóan megszerzi a felvásárláshoz szükséges összes engedélyt. Az amerikai igazságügyi minisztérium már zöld jelzést adott tranzakcióra. Ezzel a kaliforniai székhelyű vállalat nem csupán a Fox filmgyártó vállalatának és tévéstúdióinak birtokosa lesz, hanem meghatározó tulajdonrészhez jut a Hulu videoszolgáltatóban és a Fox külföldi érdekeltségeiben, köztük például India legnagyobb média-konglomerátumában, a mumbai székhelyű Star Indiánál.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com