Hírek

Újraindul a Magnum sorozat

Justin Lin rendezi a ’80-as évek kedvenc detektív-sorozata, a Magnum rebootját. Tom Selleckről nincs hír.

Bizonyára sok-sok hasonló sztoriról adunk még hírt ezekben az években, és bizonyára sokszor írjuk még, hogy „semmi sem szent” a rebootok és remake-ek áradatában, de azért akad olyasmi, amin őszintén felszisszenünk: ezúttal például a Magnum sorozatot indítja újra a CBS csatorna.

Magnum a ’80-as évek egyik legkedveltebb sorozata volt. Sikerét számos tényezőnek köszönhette; hozzájárult a napfényes hawaii életkedv, az állandó humor, a néhány igencsak emlékezetes mellékszereplő, de az első számú indok egyértelműen a főszereplő személye: Tom Selleck valóságos ikonná vált a magándetektívet játszva.

A sorozat gyártója, a CBS csatorna Justin Lint kérte fel az újraindított sorozat rendezőjének – írja a The Wrap. Lin elsősorban a Halálos iramban 3-6. részéről ismert, ezek mellett ő rendezte a Star Trek: Mindenen túlt is. Az írók Peter Lenkov és Eric Guggenheim lesznek, a sikeresen újraindított Hawaii Five-O sorozat tapasztalt showrunnerei.

Az új sorozatban Thomas Magnum egy ex-kommandós (Navy Seal), aki az afganisztáni bevetésről hazatérve katonai képességeit a magánnyomozás területén hasznosítja. Társai (ismét) volt katonák: Theodore „TC” Calvin és Orville „Rick” Wright, valamint a kilépett brit kém Juliet Higgins – ő az eredeti sorozatban „Jonathan” Higgins volt (az ősszel elhunyt John Hillerman játszotta), de női karakterré írták át.

Magnum olyan ügyeket vállal, amiket senki más, és olyanoknak segít, akiknek más nem hajlandó – írja a The Hollywood Reporter összefoglalója. Az akció, kaland és humor mellett a sorozat fő témája a háborúból visszatértek testvérisége, a visszailleszkedés lesz.

A Deadline.com értesülése szerint Thomas Magnum szerepét olyasvalakinek szánják, aki nem fehér bőrű színész. Magáról Tom Selleckről semmi kapcsolódó hír nem látott napvilágot; jelentős szerepet aligha szánnak neki ezen a ponton (azt bizonyára közölték volna a bejelentés hírértéke miatt), de nehéz elképzelni, hogy legalább egy cameo szerepet ne kapjon.

Korábban olyan hírek is felröppentek, miszerint reboot helyett folytatás készülne: ebben Magnum lánya, Lily tért volna vissza Hawaii-ra, hogy folytassa apja magánnyomozó-irodájának tevékenységét.

Ami Justin Lint illeti: „gyors vágásokban, látványos csatajelenetekben, laza poénokban gazdag, de gondolatiságában igencsak felületes akcióparádé” – írtuk a Lin-módszerről a Star Trek: Mindenen túl kapcsán; Lin személye tehát garanciát jelent egy pörgős Magnum-rebootra, de az egyedi hangvétel távol áll tőle, így nagy reményeket egyelőre nem táplálunk.

Lin a Magnum sorozat mellett a Halálos iramban következő két részét rendezi a közeljövőben, ezek 2020-ban és 2021-ben érkeznek.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.