Hírek

Saul Goodman, a terminátor – Senki előzetes

John Wick nyomdokain elindulva most új akcióhőst avat a filmipar: Bob Odenkirk, a Breaking Bad és a Better Call Saul színésze zúzza le a rosszarcokat a Senki (Nobody) című filmben.

Tuti biztos, kipróbált recept egy jó kis akcióthrillerre az átlagembernek tűnő figura, akivel nem lett volna szabad ujjat húzni. Ezt a koncepciót David Leitch, a John Wick producere és az Atomszőke rendezője újból előrántja. Az alkotó már Charlize Theronból is hiteles akcióhőst faragott: olyat, akiről elhisszük, hogy egy lépcsőháznyi embert is képes kivégezni. Most azonban még váratlanabb arcot választottak a főszerepbe: a komikus figuráiról ismert, 58 éves Bob Odenkirk fogja osztani az ítéletet.

2021 ezzel máris villantott egy igazán várós akciófilmet,

ugyanis ha valaki ismeri, hogy a Breaking Bad és Better Call Saul című sorozatokban mit alakít ez az ember, akkor tudja, semmi köze a figurának egy busznyi ember összeveréséhez. Ám az igazán elvetemült Hardcore Henry című film rendezője, Ilya Naishuller és a John Wick-filmeken is dolgozó forgatókönyvíró, Derek Koltasd pont ezt próbálják elhitetni.

Hutch (Bob Odenkirk) előélete ugyanis még a családja elől is rejtett. Egy betörést követően – mely során nem intézi el, hogy gyufásdobozban vigyék haza az elkövetőket – azonban mindenki lesajnálja, hogy nem állt ki magáért. Az elfojtott agresszió és a hétköznapok szürkesége ránehezedik Hutch-ra, akinél csak idő kérdése, mikor tör ki. Miután megtörténik, a rosszfiúk siethetnek életbiztosítást kötni.

A Senki 2021 februárjában érkezik az amerikai mozikba. Magyar premierről egyelőre nincs információnk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés