Hírek

A Honvédség is hozzájárult az új magyar katonasorozathoz – S.E.R.E.G. előzetes

A Válaszcsapás című sorozathoz hasonlítható az első képkockák alapján a S.E.R.E.G., amely várhatóan 2024 őszén érkezik a TV2 képernyőjére.

Az Elk*rtuk forgatókönyvírója és A helység kalapácsa rendezője készíti a legújabb magyar sorozatot, amelyet 865 millió forinttal támogatott a Nemzeti Filmintézet. A S.E.R.E.G. mozaikszó elviekben az alábbi szavakból áll össze: szolgálat, erény, rend, erkölcs és gondviselés. A katonai akciósorozat hat epizódból áll majd, és a látottak alapján az amerikai hasonszőrű alkotások hazai kivonata lesz.

Az Irakban szolgálatot teljesítő katonák története a Megafilm közleménye szerint

„vígjáték az alapkiképzésről és kemény katonadráma egy élet-halál misszióról”.

A Magyar Honvédség a hitelesség kedvéért harci járműveket és egyéb haditechnikai eszközöket biztosított a forgatáshoz.

A főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Csórics Balázs, Jászberényi Gábor, Orosz Ákos, Takátsy Péter, Balla Eszter vagy Kamarás Iván. A sorozatot a Megafilm készíti, amely többek köztük a Tündérkert című történelmi szériát is legyártotta.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com