Hírek

Why so serious? – Érkezik a Joker előzményfilm

Az évtizedek során készült megannyi Batman filmben a legikonikusabb főgonosz, Joker háttértörténetét illetően meglehetősen kevés információt kaptunk, alternatív verziókat azonban szép számban. Hamarosan viszont már nem lesz a képzeletünkre bízva, hogy honnan is érkezett Joker, ugyanis saját előzményfilmet kap.

A Warner Brothers és a DC közös projektjével kapcsolatban a minap jelentették be, hogy máris megvan a rendezője és a producere is, a nevek pedig bizakodásra és kis meglepettségre adnak okot. Martin Scorsese producer mellett ugyanis a rendezői székben az a Todd Phillips foglal majd helyet, akinek a Másnaposokat és a Cool túrát is köszönhetjük. A választásból arra következtethetünk, hogy az eddig inkább komorságáról ismert DC univerzum a Marvel könnyedebb hangvételét próbálja meg átemelni saját filmjébe is. A forgatókönyvíró kilétéről is lerántották a leplet: a 8 mérföldet és a Viharlovagokat is jegyző Scott Silver fogja írni a szkriptet.

Ez a film lesz az első azoknak a sorában, melyekben a DC végre megengedi a Warner Brosnak, hogy egyes karaktereket kiragadva spin-offok készítésébe kezdjen, ráadásul olyan színészekkel, akik a jelenlegi kánonban még nem kaptak szerepet. Ezzel kapcsolatban egyelőre csak annyit tudni – a Deadline szerint –, hogy egészen biztosan nem a Suicide Squad – Öngyilkos osztag Jokere, azaz Jared Leto fogja a címszerepet alakítani.

A stúdió szerint a Joker-film inkább Scorsese korai alkotásaihoz fog hasonlítani, főként a Taxisofőr és a Dühöngő bika hangulatát szeretnék megidézni. Mi kíváncsian várjuk, hogy sikerült ezt Todd Phillips rendezésében megvalósítani.

Frissítés: egy nappal e hír után egy második Joker-filmet is bejelentettek, Jared Leto és Margot Robbie főszerepével.

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.