Hírek

Saci és az unokapánik – Előzetest kapott Orosz Dénes új filmje, a Seveled

seveled

Remek év végi kikapcsolódást ígér Orosz Dénes (Poligamy, Coming out) harmadik nagyjátékfilmjének előzetese. A Seveled december 5-én debütál a hazai mozikban.

A főbb szerepekben Tenki Réka, Mészáros Béla és Básti Juli lesznek láthatók, de emellett a hazai színjátszás színe-java szerepelni fog a filmben. Felbukkan a történetben többek között Rezes Judit, Ónodi Eszter, Luca Bercovici, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Pogány Judit és Molnár Áron.

Az alkotás korábban még Mimi munkacímen forgott, melynek előkészületeiről, kulisszatitkairól a nyár folyamán közöltünk egy forgatási beszámolót. Ez a film alapvetően vígjáték, de a rendező szerint számos tragikus elem is van benne, ami nagyon érdekessé és izgalmassá teszi majd.

seveled
Jelenet a filmből

A kissé keserédes történet főhőse Gergő (Mészáros Béla), a filmkritikus, akinek édesanyja, Emma néni (Básti Juli) nagybeteg, szívátültetésre vár. Legnagyobb vágya egy unoka, ám erre a fia esetében komoly barátnő híján vajmi kevés az esély. Gergőnek viszont kapóra jön a házban lakó Saci, az ex-sztriptíztáncosnő (Tenki Réka) és az ő domborodó pocakja.

A hír, hogy a bölcsész gyerek apuka lesz, lavinaként vágtat végig a környéken. A füllentés igazi vígjátéki bonyodalmakat és sok-sok félreértést szül.

A Gergőt alakító Mészáros Bélának ez az első nagyobb filmes szerepe, igaz, a Katona József Színház színésze játszott már korábban a Swingben vagy az Aranyélet első évadában. Tenki Rékát legutóbb a Nyitva és a Budapest Noir című mozikban láthattuk, de emlékezeteset alakított Enyedi Ildikó remekművében, a Testről és lélekrőlben is.

Orosz a Coming outtal magasra tette a lécet, hiszen a maga 142 ezres nézettségével máig a legnézettebb magyar filmek között van. Kíváncsian várjuk a bemutatót!

Avatar

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya