Hírek

Saci és az unokapánik – Előzetest kapott Orosz Dénes új filmje, a Seveled

seveled

Remek év végi kikapcsolódást ígér Orosz Dénes (Poligamy, Coming out) harmadik nagyjátékfilmjének előzetese. A Seveled december 5-én debütál a hazai mozikban.

A főbb szerepekben Tenki Réka, Mészáros Béla és Básti Juli lesznek láthatók, de emellett a hazai színjátszás színe-java szerepelni fog a filmben. Felbukkan a történetben többek között Rezes Judit, Ónodi Eszter, Luca Bercovici, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Pogány Judit és Molnár Áron.

Az alkotás korábban még Mimi munkacímen forgott, melynek előkészületeiről, kulisszatitkairól a nyár folyamán közöltünk egy forgatási beszámolót. Ez a film alapvetően vígjáték, de a rendező szerint számos tragikus elem is van benne, ami nagyon érdekessé és izgalmassá teszi majd.

seveled
Jelenet a filmből

A kissé keserédes történet főhőse Gergő (Mészáros Béla), a filmkritikus, akinek édesanyja, Emma néni (Básti Juli) nagybeteg, szívátültetésre vár. Legnagyobb vágya egy unoka, ám erre a fia esetében komoly barátnő híján vajmi kevés az esély. Gergőnek viszont kapóra jön a házban lakó Saci, az ex-sztriptíztáncosnő (Tenki Réka) és az ő domborodó pocakja.

A hír, hogy a bölcsész gyerek apuka lesz, lavinaként vágtat végig a környéken. A füllentés igazi vígjátéki bonyodalmakat és sok-sok félreértést szül.

A Gergőt alakító Mészáros Bélának ez az első nagyobb filmes szerepe, igaz, a Katona József Színház színésze játszott már korábban a Swingben vagy az Aranyélet első évadában. Tenki Rékát legutóbb a Nyitva és a Budapest Noir című mozikban láthattuk, de emlékezeteset alakított Enyedi Ildikó remekművében, a Testről és lélekrőlben is.

Orosz a Coming outtal magasra tette a lécet, hiszen a maga 142 ezres nézettségével máig a legnézettebb magyar filmek között van. Kíváncsian várjuk a bemutatót!

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés