Hírek

„Minket nem a zene érdekel, hanem a káosz”

Meg nem erősített hírek szerint film készül a Sex Pistols együttesről.

A Queen-film sikerét követően beindult a filmipar fantáziája, így a producerek fejéből zenés életrajzi filmtervek tucatjai pattannak ki mostanában. Még az idén a mozikba kerül a Taron Egerton főszereplésével készülő Rocketman című film Elton John életéről. De a háttérben már arról beszélnek, hogy film készül Madonnáról és David Bowie-ról is.

Ebbe a sorba tartozik az a hír, hogy hamarosan a Sex Pistols rajongók is örülhetnek majd, mert a Bohém rapszódia után minden idők egyik legnagyobb hatású punkzenekaráról is játékfilm készülhet a közeljövőben. Ugyan még nem publikus, de az NME már megszellőztette a hírt, miszerint az angol Starlight Films már hozzá is látott az előkészületekhez. Ayesha Plunkett producer és a készülő film forgatókönyvírója szerint ugyanis a Bohém rapszódia óriási sikere nem mást bizonyít, minthogy a közönség ki van éhezve a zenés játékfilmekre.

A kiszivárgott hírek szerint a film középpontjában azonban nem a Sex Pistols zenészei viszik majd a prímet, hanem Malcolm McLaren, a zenekar menedzsere és a barátnője, az a Vivienne Westwood, akit később híres divattervezőként ismert meg a világ. A pár először Let It Rock néven nyitott butikot a hetvenes években, ahol teddy boy ruhákat kínáltak, majd nevet és profilt váltottak, és a kultikussá vált SEX-ben már gumi és bőr cuccokat és punk-rock kiegészítőket kezdtek árulni. A készülő filmben a pár történetén és nézőpontján keresztül mutatják majd be a zenekar és vele együtt a punk mozgalom történetét.

Minket nem a zene érdekel, hanem a káosz” – mondta egy alkalommal a Sex Pistols egyik alapítója, Steve Jones. S valóban, a zenekar állandóan felkavarta maga körül az állóvizet. Számos koncertjük ért véget balhéval, és mindig is számítani lehetett rájuk a káoszteremtésben.

Ha film készül róluk, hát lesz mit bemutatni a nézőknek.

Avatar

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya