Hírek

A Sex Pistols-ról rendez sorozatot Danny Boyle

Danny Boyle a legendás brit punkrock bandáról, a Sex Pistols-ról forgat minisorozatot. Az ihletet az egykori gitáros, Steve Jones 2018-ban megjelent memoárja adta. 

Legutóbbi, Yesterday című filmjében Danny Boyle elképzelte, milyen lenne a világ a Beatles zenéje nélkül. A legújabb készülőben lévő projektjében egy másik ikonikus brit zenekar, a Sex Pistols kerül a terítékre. Ezúttal viszont a “valósághoz” ragaszkodva, amint azt Steve Jones, a banda egykori gitárosa megírta a Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol című visszaemlékezésében.

A 2018-ban megjelent memoár szolgál tehát a minisorozat alapjául, ami hat epizódban taglalja majd a rövid életű banda történetét és örökségét.

Steve Jones könyve tele van őrült sztorikkal szexfüggőségéről, drogokról, kleptomániájáról és a banda egyéb kalandjairól. Nem fogta vissza magát, így elég izgalmas alapanyag áll Boyle, a forgatókönyvíró Frank Cottrell Boyce és showrunner Craig Pearce rendelkezésére. Ez a sorozat azért is lesz érdekes, mert eddig szinte kizárólag dokumentumfilmek készültek a Sex Pistols-ról. Egyetlen ismertebb kivétel az 1986-os Sid & Nancy, amiben az akkor feltörekvő Gary Oldman alakította a bandatag Sid Vicious-t.

Boyle minisorozatában a gitáros Jones-t Toby Wallace játssza majd, aki az Amíg tart a nyár-ban nyújtott alakításáért legjobb bemutatkozó színésznek járó Marcello Mastroianni díjat nyert. Az Enola Holmes-ban feltűnt Louis Partridge bújik majd Sid Vicious bőrébe. Hozzájuk a Derry Girls sorozat egyetlen fiútagját alakító Dylan Llewellyn csatlakozik, illetve Maisie Williams is szerepel majd, mint Jordan, a punk ikonikus alakja.

A Collider szerint március elején kezdődik a forgatás.

Takács Janka

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya