Hírek

Jön a Shang-Chi, a Marvel első ázsiai szuperhős filmje

Shang-Chi

A stúdió már meg is találta a rendezőt a hawaii származású Destin Daniel Cretton személyében. A Shang-Chi megjelenésének éve egyelőre ismeretlen.

A Marvel Studios felkérte Destin Daniel Crettont a franchise első ázsiai főszereplőjű filmje, a Shang-Chi megrendezésére – írja a Deadline Hollywood. Shang-Chi egy félig amerikai, félig kínai harcos, aki a vusu harcművészet felfegyverzett és fegyvertelen ágaiban is jártas. Csatlakozik a Heroes for Hire csapathoz, aminek mozifilmes megjelenése még szintén nem volt.

A karakter egyébként 1973-ban jelent meg először Steve Englehart szövegével és Jim Starlin képeivel a Special Marvel Edition 15. számában. A forgatókönyvet egy szintén amerikai-kínai, Dave Callaham írja, aki A feláldozhatók trilógia és a 2014-es Godzilla szkriptjéért is felel. Ráadásul ő írja a jövőre mozikba kerülő Wonder Woman 1984-et, a friss Oscar-díjas Pókember animáció folytatását és egy szintén friss Mortal Kombat projektet.

Crettonnak ez lesz az ötödik nagyjátékfilmje. A rendező jelenleg a Just Mercy című film utómunkáin dolgozik, ami az emberi jogi aktivista Bryan Stevenson életéről szól. Főszereplője Michael B. Jordan, további főbb szereplői pedig Jamie Foxx és az a Brie Larson, akivel legutóbbi két filmjében, az Átmeneti állomás és Az üvegpalota esetében már együtt dolgozott.

Brie Larson volt egyébként a Marvel Studios legutóbbi nagy dobásának főszereplője. A Marvel Kapitány, a franchise első női főszereplőt megjelenítő filmje majd’ kétéves késésben van a konkurens DC Comicsszal és a Wonder Womannel szemben. Az egy hete futó mozi azonban már így is világszerte felrobbantotta a pénztárakat. Hogy hogyan, arról itt írunk részletesebben.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com