Hírek

Sharon Tate testvére beszélt Tarantinóval, és már nem utálja az új filmjét

A Once Upon a Time in Hollywood Sharon Tate megöléséről szól, a színésznő húga mostanáig ellenezte a projektet.

Debra Tate írónő, Sharon Tate színésznő és modell testvére sokáig rossz szemmel nézte Quentin Tarantino új filmjét, amelyben a nővére meggyilkolását dolgozza fel a rendező. A TMZ szerint Tarantino belement, hogy találkozzon Tate-tel, a beszélgetést követően pedig a nő már kevésbé van a projekt ellen. Ennek az egyik oka az is, hogy a Sony egy hónappal előbbre hozta a Once Upon a Time in Hollywood bemutatóját, így már nem a szörnyű bűncselekmény 50. évfordulójára esik a premier – írja az IndieWire.

„Ez a film nem olyan lesz, mint amilyennek az emberek elképzelik Tarantino és Manson nevének találkozását” – mondta Debra Tate. Az írónő négy éve publikált könyvet a nővéréről Sharon Tate: Recollection címmel, amelynek előszavát Roman Polanski írta. Mint ismeretes, Polanski volt a férje Sharon Tate-nek, amikor 1969 augusztusában őt és négy vendéget az otthonában meggyilkolták Charles Manson követői. A színésznő két hét múlva szült volna.

Debra Tate az évfordulóra időzített premierdátumot korábban ízléstelennek és kizsákmányolónak nevezte,

és szeretett volna leülni Tarantinóval, hogy elolvashassa a forgatókönyvet. Márciusban Tate még a sajtót és a szórakoztatóipart hibáztatta, hogy féligazságokat hangoztatnak egy megtörtént bűncselekményről, illetve még szörnyűbben mutatják be az eseményeket, mint amilyenek voltak. „Az, hogy a gyilkosokat és a társadalom legmérgezőbb tagjait szexinek vagy elfogadhatónak állítjuk be, elmélyíti a társadalmunk legsötétebb vonásait. Határozottan ellenzem ezt, már ötven éve küzdök ellene” – mondta.

Ekkor még úgy vélte, egyedül a szintén készülőben lévő Tate című film méltó a testvéréhez, amelynek ő az egyik a producere is – ennek Kate Bosworth a főszereplője, a rendező pedig Bosworth férje, Michael Polish. Ezeken kívül még egy film készül Sharon Tate-ről, a The Haunting of Sharon Tate Hilary Duff főszereplésével, Daniel Farrands rendezésében.

A Once Upon a Time in Hollywood forgatása jelenleg is zajlik olyan sztárokkal a főszerepben, mint Leonardo DiCaprio, aki a Margot Robbie alakította Sharon Tate szomszédját, Rick Dalton tévészínészt játssza. Al Pacino és Brad Pitt ugyancsak szerepel a filmben.

A film 2019. július 26-án kerül a mozikba.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás. Újságíróként dolgozik több médiumnál. A Papírfény rovatot vezeti. gyongyosililla@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..