Hírek

Shawn Levy: A Stranger Things 5. évad olyan nagyszabású, mint a legnagyobb mozifilmek

stranger-things-4-evad-1

Shawn Levy azt ígéri, hogy a Stranger Things 5. évada túlmutat azon, amit egy televíziós sorozattól megszokhattunk.

A rendező és executive producer a Total Film magazinnak elmondta, hogy a Netflix sorozatának utolsó évada „nagy, nagy, filmes történetmesélési elemeket tartalmaz”, amelyek a ma mozikban futó legnagyobb filmekkel vetekednek. A beszélgetést az IndieWire szemlézte.

„Nem lehet úgy folytatni a 4. évadot, hogy ne növeljük a léptéket és a mélységet” – mondta Levy. „Nagyszabású filmes történetmeséléssel dolgozunk, amit történetesen tévésorozatnak hívnak. A Stranger Things 5. évad ugyanolyan nagyszabású, mint a legnagyobb filmek, amiket mostanában láthatunk.”

A 4. évadban az epizódok játékfilmes hosszúságúra nyúltak, az évadzáró 2 óra 30 perces volt, és több rész is másfél óra körül mozgott.

A Stranger Things alkotói, a Duffer testvérek az év elején elárulták, hogy a Netflixnek küldött 5. évados pályázatuk két óra alatt megríkatta a vezetőket. Ezt Matt Duffer jó jelnek vette: „máskor csak a költségvetési megbeszéléseken láttam őket sírni.”

Ross Duffer arról beszélt, hogyan varrja el a történetszálakat: „annyi karakterünk van, a legtöbbjük még él. Fontos, hogy lezárjuk ezeket az íveket, amelyek az első évad óra fejlődnek. Egyensúlyozunk aközött, hogy időt adjunk arra, hogy befejezzék a karakteríveket, és hogy elvarrjuk a szálakat, megtegyük a végső leleplezéseket.”

Hozzátette: „az ötödik évad, ahogy mi látjuk, egyfajta tetőpontja az összes évadnak, mindegyikből kapunk egy kicsit. Megpróbálunk egy kicsit visszamenni a kezdetekhez, az első évad hangneméhez”.

David Harbour színész is megerősítette, hogy az utolsó évad nagyon megható lesz. „Félelmetesek, mint mindig” – mondta Harbour a közelgő epizódokról. „Továbbra is felülmúlják önmagukat a jelenleg sztrájkoló Duffer testvérek. Ez is egy pokolian nagy vállalkozás. A díszletek és a dolgok, amik megjelennek a forgatókönyvben nagyobbak, mint bármi, amit eddig csináltunk.”

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!