Hírek

Shawn Levy lehet a Bosszúállók 5. rendezője?

A Free Guy és a nyáron mozikba kerülő Deadpool & Rozsomák rendezője, Shawn Levy lett az elsőszámú esélyes, hogy megrendezheti a Bosszúállók-sorozat ötödik részét. Amíg Levy választ ad, a stúdió más rendezőkkel is tárgyal még, de az már biztos, hogy a Bosszúállók 5. forgatókönyvét a Lokit  és a Doctor Strange az őrület multiverzumábant is jegyző Michael Waldron írja.

Egyelőre nem tudni, hogy Levy elvállalja-e a munkát, mert a 2025-ben érkező Stranger Things ötödik és egyben utolsó évadának producereként eléggé elfoglalt, pláne, hogy több más projektje is készülőben van – köztük egy Star Wars-film is. Levy Destin Daniel Cretton, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája direktorának helyére érkezne, aki inkább a Shang-Chi folytatására, és a szintén a Marvel számára készített Wonder Man sorozatra fókuszál. A The Hollywood Reporter szerint korábban Levy egyszer már visszautasította a produkciót elfoglaltságai miatt, de mivel a Marvel 2025 elejére tolta a film gyártását, így Levy ismét játékban van a rendezői székért. 

Eredetileg az ötödik Bosszúállók-film az Avengers: The Kang Dynasty címen futott volna, de ezt a stúdió megváltoztatta, ami arra is utalhat, hogy a főgonosz szerepe csökken a filmben – mivel a karaktert alakító Jonathan Majorst elítélték családon belüli erőszak miatt, majd ezt követően kirúgták, elképzelhető, hogy a film teljesen más irányt vesz. Összességében nem sokat tudni a készülő produkcióról, ami valójában egy hármas első tagja lesz. Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor az ötödik részt egy földhözragadtabb történet lesz, melyet a két részes Avengers: Secret Wars követ majd. 

Hogy kik tűnhetnek fel az ismerős arcok közül?

A Deadline forrásai említik Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Benedict Cumberbatch, Tom Hiddleston, Simu Liu és Karen Gillian nevét is. Akik visszatértére nem igazán lehet számítani, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson és Chris Evans, hiszen az ő karaktereiknek lezárult a története az előző részekben – persze kiskapuként mindig ott van számunkra a multiverzum…

A film premierjét 2026. május 1-jére tűzték ki, míg a folytatás elő részét 2027. május 7-ére várhatjuk. 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com