Hírek

Sherlock Holmes lesz Henry Cavillből

Nancy Springer 2006-ban indította útjára Enola Holmes kalandjait. A jóval híresebb Sherlock hasonlóan furfangos húga ebben a regénysorozatban jelent meg először, bár az író ügyesen emelt át elemeket az eredeti Holmes-kánonból is: ezzel hozott létre egy egyedi young adult történetfolyamot. A Legendary fantáziát látott az adaptálás lehetőségében.

Sir Arthur Conan Doyle híres nyomozóját, Sherlock Holmest már számtalanszor életre keltették, megannyi formában. Az angol mesterelmét eljátszotta már Christopher Lee, Robert Downey Jr., Benedict Cumberbatch, Jonny Lee Miller, és akkor még sehol sem tartunk a felsorolásban. Ehhez az illusztris társasághoz csatlakozik Henry Cavill.

Cavill ugyanis aláírt a Legendary Holmes-produkciójához – értesült a The Hollywood Reporter. Ez az alkotás azonban nem az ópiumfüggő, hegedűvirtuóz magándetektívre koncentrál, hanem a nála jóval fiatalabb húgára, Enolára. Az Enola Holmes címszereplőjét a Stranger Thingsből ismerős Millie Bobby Brown alakítja, a Holmes-testvérek édesanyját pedig Helena Bonham Carter.

Enola Holmest Nancy Springer találta ki

A filmet Harry Bradbeer rendezi, a forgatókönyvét Jack Thorne írja. A történetéről eddig nincsenek információk, de mivel Nancy Springer Emola Holmes Mysteries című hatrészes regénysorozatát adaptálják, feltehetőleg annak első részéből, a The Case of the Missing Marquessből (Az eltűnt márki esete) merítenek majd. Ebben a sztoriban nyoma vész a Holmes-anyukának, ami csak a fiatal Enolát aggasztja – sem Sherlock, sem Mycroft nem szentel figyelmet az ügynek. Enola ezért egyedül indul nyomozni, bebizonyítandó, hogy van olyan ügyes és szemfüles, mint a bátyjai.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés