Fókuszban Hírek

Sherlock Holmes szerepében Will Ferrell – előzetes

Holmes és Watson

Egy igazi klasszikust vesz célkeresztbe a Will Ferrell – John C. Reilly komikuskettős. A Holmes és Watson előzetesében minden idők legjobb detektívének nevezik, de persze semmi sem az, aminek látszik.

Sir Arthur Conan Doyle klasszikusát többféleképpen feldolgozták már, de talán ez a legviccesebb. Vagy legalábbis ez szeretne a legviccesebb lenni, mert a humor ugye elég szubjektív műfaj. Will Ferrellt és John C. Reillyt nem kell senkinek bemutatni, aki szereti az enyhén buggyant amerikai vígjátékokat. Igen, ők a Taplógáz és a Tesó tusa főszereplői, itt pedig Sherlock Holmes-t és John H. Watsont alakítják, és az előzetesből úgy tűnik, kicsit kifigurázzák a közkedvelt és jól ismert korábbi adaptációkat.

A rendező Etan Cohen (aki nem Joel Coen testvére), aki már dolgozott együtt Will Ferrellel a Keményítőkúra című filmben, ez az eddigi egyetlen rendezése. De talán sokkal jobb képet fest róla, hogy ő volt a Trópusi vihar forgatókönyvírója.

A film november elején kerül a mozikba több országban, pontos magyarországi premierről egyelőre nem tudunk, de jó eséllyel jövő év elején érkezik.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..