Hírek

Shia LaBeouf életrajzi film készül, a színész a saját apját játssza

A még mindig csak 32 éves színész álnéven írt forgatókönyvet az életéről, melyben saját apját készül megformálni.

Sok neves alkotó készít önéletrajzi ihletésű filmeket, melyek ízlésesen szövik a történetbe az író vagy a rendező személyes tapasztalatait, családi hátterét, ahogy azt például Greta Gerwig tette a Lady Birdben. Shia LaBeouf esetében cseppet sem ez a helyzet. A fiatal színész egy sornyi karriermentő alakítást követően (American Honey, A nimfomániás, Borg/McEnroe) szó szerint a saját életét készül a vászonra vinni.

A színész mindig is híres volt szélsőségesen exhibicionista gesztusairól, ám életrajzi filmjével mindezt új szintre emeli, melynek scriptjében Otis Lort álnéven működött közre, ám a rendezői széket a The Hollywood Reporter információi szerint az izraeli rendezőnő, Alma Har’el foglalhatja el.  A Honey Boy című film elénk tárja a színész sokszínű karrierjét és a korábbi cirkuszi bohócból lett heroinfüggő apjával való kapcsolatát. A színész a Honey Boy becenevet is az apjától kapta.

Shia saját szerepére A régi városban nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt Lucas Hedgest castingolta, míg saját apját személyesen maga fogja megformálni.

Shia LaBeouf karrierje a Disney Channeles Even Stevensszel kezdődött, majd Steven Spielberg felfedezettjeként játszott a Michael Bay rendezte Transformens filmekben, melyek meghozták az ifjú aktor számára az áttörést. Ennek ellenére sosem vált A-listás hollywoodi sztárrá, manapság inkább különc performansz művész akcióival hívta fel magára a figyelmet.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..