Hírek

Itt a Shining Girls sorozat előzetese

Elisabeth Moss ezúttal a Shining Girls című Apple TV+ sorozatban tündököl, amely egy nyomozás őrületébe helyezi őt.

Az Apple TV+ közzétette a legújabb sorozatának előzetesét. Elisabeth Moss, a kultikus népszerűségű A szolgálólány meséjének Emmy-győztes főszereplőnője immáron ikon és márka egyben. A nevével fémjelzett sorozat egyből érdeklődést vált ki. De nézzük meg, mit tudunk még a produkcióról azon túl, hogy Elisabeth Moss tündököl a főszerepben, amire 2020 nyara óta várunk.

A Shining Girls egy bűnügyi sorozat, Lauren Beukes dél-afrikai író, újságíró és forgatókönyvíró regényének adaptációja. Lauren Beukes neve Magyarországon is ismert lehet, a spekulatív fikció témáit kedvelő írónő a Zoo City című urban fantasy regényéért, amely magyarul is olvasható, 2011-ben Arthur C. Clarke-díjat kapott.

A The Shining Girls (Tündöklő lányok) regénye 2013-ban jelent meg, ennek láthatjuk most a sorozattá adaptált változatát.

A főszereplő Kirby Mazrachi egy sorozatgyilkos eddigi egyetlen túlélője, s egyúttal az egyetlen esély is arra, hogy valamiképp megállítsák a gyilkost. S ugyan Kirby túlélte a támadást, ép elméje egy része odaveszett a halálközeli élmény során, folyamatosan figyelve, üldözve érzi magát, s ez egészen addig fokozódik, hogy a valóság is megkérdőjeleződik, a tér és az idő meghajlik, az arcok és az események pedig variációikban ismétlődnek.

Elisabeth Moss főszereplén kívül Wagner Moura, Phillipa Soo, Amy Brenneman és Jamie Bell alakítják a sorozat fontosabb alakjait. Elisabeth Moss egyben az executive producer is Lauren Beukes és Silka Luisa együttműködésében. Leonardo DiCaprio is erősíti az executive producer csapatot. A rendező Michelle MacLaren, aki Daina Reid segédrendezővel dolgozik együtt.

A sorozat 2022. április 29-től lesz megtekinthető.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com