Hírek

Shrekes szórakoztató park nyílik Londonban

74183383PM001_Shrek_The_ThiA Shrek-filmsorozat sikere nyomán a zöld ogrénak szentelt szórakoztató park nyílik Londonban. A DreamWorks újabb epizódon is gondolkodik.

A DreamWorks animációs műhelye a brit főváros látványosságát, a London Eye óriáskereket üzemeltető vállalattal társul az új attrakció megvalósítására. A parkot a Temze déli partjára telepítik, az óriáskerék szomszédságába, a tengeri akváriumnak is otthont adó London Country Hallba. 2023-ig összesen hat Shrekkel foglalkozó témapark létesítését tervezik világszerte. Elsőként a londoni nyílik meg, 2015 nyarán – ismertette a The Guardian kedden.

A közel kétezer négyzetméteres Shrek-park vendégei interaktív módon ismerhetik meg az ogre egy újabb kalandját, amelynek forgatókönyvét a DreamWorks csapata dolgozza ki. A látogatók vándorlás közben találkoznak Shrekkel és barátaival, emellett a Madagaszkár, a Kung Fu Panda és az Így neveld a sárkányodat hősei is keresztezik útjukat.

A négy Shrek-film globálisan több mint 3,5 milliárd dolláros bevételt hozott a jegypénztáraknál. Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks animációs stúdiójának főnöke a közelmúltban elmondta: valószínűleg egy ötödik epizód is születik majd. Egyelőre pihentetik a szériát, de tervezik egy újabb epizód elkészítését – fűzte hozzá.

Címkék

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com