Hírek

Sikert aratott Cannes-ban A feleségem története

Cannes, 2021. július 14. Louis Garrel francia színész és filmrendezõ, Mécs Mónika filmproducer, Gijs Naber holland színész, Enyedi Ildikó filmrendezõ, Luna Wedler svájci színésznõ és Sergio Rubini olasz színész (b-j) a Feleségem története címû film bemutatójára érkezik a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2021. július 14-én. MTI/EPA/Sebastien Nogier

A világpremieren percekig állva tapsolt a kétezer fős közönség.

Tegnap (szerdán) este a 74. Cannes-i Filmfesztiválon, a kétezer fős Lumiere teremben volt az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története világpremierje.

A Füst Milán több mint húsz nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett azonos című regénye alapján négy ország koprodukciójában készült alkotás sikert aratott a világ legnagyobb presztízsű, A-kategóriás filmfesztiválján, ahol a versenyprogramban szerepelt: ovációval fogadta a közönség, végigtapsolták a végefőcímet, majd további percekig állva tapsolt és éljenzett a közönség.

Így tapsolták a filmet:

A film férfi főszereplője, a holland Gijs Naber és Louis Garrell mellett szinte a teljes stáb jelen volt, ám a film női főszereplője, Léa Seydoux koronavírus betegsége miatt kénytelen volt távol maradni, a film operatőre, Rév Marcell pedig a tengerentúlról nem tudott átutazni, ahol most forgat. A nézők között a zsűri mellett olyan híreségek tűntek fel, mint Sharon Stone és Mathieu Amalric.

A film rendezője, Enyedi Ildikó francia nyelven megköszönte az egész stábnak, hogy szívüket-lelküket beletették ebbe a munkába. Másnap így emlékezett: „Nagyon jó volt bent ülni és hallani, ahogy a humort, az érzelmeket, mindent nagyon pontosan követett a közönség. Mindannyian úgy éreztük, a nézőkhöz igazán elért a film! A végén nagyon megható volt az ünneplés is.” Majd hozzátette: „Végig az vezetett, hogy Füst Milán szellemiségéhez hűséges legyen a film. Ez a munka egyfajta szolgálat is volt nekem. Szeretném, ha a film segítségével minél többen megismernék és olvasnák őt. Ez nem egy szerzői film, ez egy Füst Milán film”.

Cannes, 2021. július 14.
Louis Garrel francia színész és filmrendezõ, Mécs Mónika filmproducer, Gijs Naber holland színész, Enyedi Ildikó filmrendezõ, Luna Wedler svájci színésznõ és Sergio Rubini olasz színész (b-j) a Feleségem története címû film bemutatójára érkezik a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2021. július 14-én.
MTI/EPA/Sebastien Nogier

 

Mécs Móni vezető producerben így él a tegnap esti világpremier élménye: „Felemelő érzés volt a vetítés végén magyarként a fesztiválpalotában ott állni és érezni a közönség felénk áradó szeretetét. Büszke vagyok, hogy Füst Milán méltán híres regényét eljuttathattuk a nemzetközi közönséghez.

Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt Léa Seydoux alakítja. A film szeptember 23-ától lesz látható a hazai mozikban.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés