Hírek

Nosztalgikus folytatást sejtet a Sikoly 5. előzetese

Az 1996-os első Sikoly filmet 25 éves évfordulójára egy nosztalgikus folytatás követi. A Sikoly ötödik epizódjában többek között visszatér az eredeti film két főszereplője.

A Paramount végre közzétette a Sikoly 5. (vagy jelen esetben csak szimplán Sikoly, tekintve, hogy elhagyták a számozást) első előzetesét. Az eredeti Sikoly évfordulója a következő hétvégén lesz, így elég jó időzítés az idén 15 éves film folytatásának beharangozása. Ráadásul visszatérnek az első film hősei is.

A Sikoly 4. története Sidney Prescott (Neve Campbell) hazalátogatásával kezdődik, aki az első gyilkosságsorozat évfordulóján visszatér Woodsboro-ba a frissen megjelent könyvével. A negyedik rész kicsit nehézkes volt, hiszen egy lezárt trilógia után nehéz újraindítani bármit is. A Sikoly új része most azzal próbálkozik, hogy egészen visszarepít minket a kezdetekhez, mégis valami egészen újat is belevisz. Vagyis a nosztalgia erejét próbálja meglovagolni, de próbál újítani is. Ugyan most már az okostelefonok csörrennek meg, de a film hasonló hangulatot idéz meg, mint a legendás első rész.

Drew Barrymore, a 1996-is Sikoly egyik színésze azt nyilatkozta, hogy ez nem egy reboot, nem is egy remake, ez egy teljesen új dolog. Kíváncsian várjuk, mennyire tud megújulni a 15 éves franchise!

A Sikoly-filmek forgatókönyvét jegyző Kevin Williamson a Sikoly folytatásban már csak producerként vesz részt, helyette James Vanderbilt és Guy Busick vállalták magukra a törtenet megírását. A rendezők Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett. A régi szereplők közül Neve Campbell és David Arquette tér vissza Sidney és Dewey szerepében. És hogy ki rejtőzik a maszk mögött? Erre a film plakátja válaszol: mindig valaki olyan, akit ismersz.

A Sikoly bemutatója 2022. január 14-én lesz az amerikai mozikban.